реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Мимохідь. Прямуй на зелене!

Виявляється, ми займаємо серед двохсот держав світу малопочесне 18-те місце за викидами забруднених відходів в атмосферу на душу населення.
Тому представництво ООН дало старт наймасовішій в Україні соціальній рекламній кампанії на екологічну тему «Ти небезпечно озброєний».
Вона проходить у рамках ще більшої національної ініціативи «GO GREEN! », тобто «Прямуй на зелене!» А допомогти в цьому взялася потужна рекламна компанія «BigBoard», яка надала свої рекламні щити у містах України.

У чому суть цієї акції, адже проблемами екології, за великим рахунком, має займатися держава? Демократичний закордон вважає, що екологічно просвічений український загал вплине в потрібному напрямі на свою владу. Що ж, дай то Боже. ООН вирішила звернутися й безпосередньо до наших громадян. Отак, як прийнято в демократичних суспільствах. Нам пропонують навіть невелику інструкцію: чим саме кожен з нас може прислужитися збереженню довкілля. Ось деякі пункти з неї.
В офісі. Друкуйте на обох сторонах аркуша паперу, уникайте по можливості кольорового друку. Застосовуйте водний фільтр, щоб менше користуватися водою у пластикових пляшках (ці пет-пляшки — справжня біда для довкілля). Влітку рятуйтеся від спеки, опустивши жалюзі, щоб менше вмикати кондиціонер. Друкуйте повідомлення з електронної пошти у випадку необхідності, решту можете просто почитати на екрані монітора.
Вдома. Менше купуйте пластикових пакетів. Замість простих батарейок користуйтесь зарядними акумуляторами. Чистячи зуби, закрутіть кран з водою. Сортуйте сміття.
І для роботи, й для дому підійдуть такі поради. Користуйтесь енергозберігальними лампами. Не залишайте без потреби увімкнуте світло. Вимикайте комп’ютери та іншу техніку, яка не працює. По можливості менше користуйтесь транспортом, особливо особистим, а більше – велосипедом та ходіть пішки.
Деякі з цих порад здаються трохи наївними, але це — справа принципу. А принцип цей — за планету відповідає кожен. Тож хочеться звернутися напряму до співгромадян: дбаймо про нашу планету разом!

Петро АНТОНЕНКО






Коментарі (0)
avatar