реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Не балакати, а вирішувати проблеми конкретними справами

Як це часто у нас буває, 53 (позачергова) сесія Прилуцької міської ради 5 скликання, що містила у порядку денному усього-на-всього чотири питання, знову стала резонансною. Певною мірою завдячуючи тому, що на ній був присутній Почесний громадянин Прилук, меценат Юрій Коптєв. Юрій Вікторович хоча й живе у Москві, та проблемами своєї батьківщини переймається більше, ніж нинішня прилуцька влада. Бо меценату небайдужа доля рідного міста, і на відміну від нашої управлінської команди він не констатує проблеми, а вирішує їх. Свідками одного з яскравих прикладів тому стали депутати міської ради: на сесії 13 лютого Юрій Коптєв спільно з депутатом Чернігівської облради Анатолієм Мирошниченком практично вирішили питання забезпечення житлом місцевої багатодітної родини Галутіних, пообіцявши придбати для неї будинок.
Рідко на якій із сесій упродовж кількох останніх місяців не згадувалося прізвище цієї сім’ї. Всі погоджувалися: житло їй необхідне. От тільки ж де його взяти? Нашоукраїнець Володимир Папазов знайшов «вихід», уперто настоюючи на тому, щоб помістити родину (де вісім неповнолітніх дітей) в напіваварійному будинку по вулиці Соборній, 125. Більше того - в тому приміщенні, де зараз працює магазин. Прихильників цього «подарунку» анітрохи не обходило, що приміщення зовсім не облаштоване для проживання, що воно не має двору, а вихід з будинку - одразу ж на проїжджу частину вулиці.

Коли Юрій Коптєв дізнався, яких поневірянь довелося зазнати багатодітній родині, роздумувати не став. Ідею купити Галутіним дім подав Анатолій Мирошниченко, її із задоволенням підтримав Юрій Вікторович. Тож завдячуючи меценату й депутату обласної ради, невдовзі у Прилуках однією щасливою родиною стане більше.

Та проблем у місті ще залишається ой як багато. Адже силами одного лише мецената усьому ладу не даси. У міської ж влади до проблем постійно руки не доходять. Взяти хоча б пленарні засідання сесій,
пряме призначення яких - працювати заради того, щоб життя прилучан хоч трохи покращилося.

Особливо це набуває актуальності зараз, в умовах кризи. Та «правлячій» соціалістичній фракції про такі «дрібниці» думати ніколи: для її членів головне - поливати брудом своїх політичних опонентів; мізкувати, як зняти з роботи неугодних колег та визначити на важливі в передвиборний період посади своїх однодумців. Така діяльність управлінської команди нинішнього мера справедливо викликає обурення прилучан. Розділяє його і Почесний громадянин міста Юрій Коптєв, адже він, перебуваючи поза владою, може дати їй належну оцінку. Саме вона й прозвучала на 53-й сесії. «Вийдіть на вулицю і подивіться, - звернувся меценат до депутатів-соціалістів у емоційному виступі. - Ви хоч раз цікавилися проблемами жителів міста? Не цікавилися. Щоб була співпраця депутатів з міським головою, все має бути чітко, прозоро, відверто.

Тут ви, деякі панове депутати, хочете вирішити долю міста, його жителів, прикриваючись прилучанами. Ви не маєте права цього робити, якщо ви були б нормальними депутатами. Прилучани довірили вам свої долі, вони сподівалися на те, що ви їх захищатимете, все робитимете для них. А ви чим займаєтеся? Балабольством займаєтеся! Те, що у вас твориться - ви самі розумієте, що це неправильно. І ваша відповідальність перед прилучанами - вона не тут, вона там, у роботі з молоддю, у роботі зі стариками. Я взагалі дивуюся: ви обговорюєте, що потрібно робити ремонт пенсіонерам! 20 років ремонт не робиться, і ви ще говорите про закон! Наскільки я знаю, за законом треба робити ремонт кожні 5 років. І не тільки пенсіонерам та ветеранам війни, а й усім іншим громадянам. Нема грошей? Згоден. Значить, потрібно шукати».

Свої слова Юрій Коптєв сповна підкріплює ділами. У поточному році, завдячуючи меценату, наше місто повністю зміниться: сесія затвердила план реконструкції центральної частини Прилук, що здійснюватиметься коштом Юрія Коп-тєва в три етапи: до 1 травня поточного року буде відбудована паркова зона, де знаходиться пам’ятник Герою Радянського Союзу, прилучанину І. Дубинському; до 1 вересня - відреставрована Центральна площа. Затим розпочнуться роботи з реконструкції території від площі до дискоклубу «Європа». Юрій Вікторович запропонував Анатолію Мирошниченку та місцевим підприємцям долучитися до справи оновлення рідного міста.

Газета «В двух словах» (м.Прилуки)
№8 за 19 лютого 2009 року






Коментарі (0)
avatar