реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мітинги мітингами, а жити треба. Чернігівська влада вирішує питання житлово-комунального господарства у місті

Сьогодні на щотижневій розширеній нараді начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Вадим Антошин поінформував про виконання цільових програм у 2008 році та перспективи розвитку житлово-комунального господарства міста на 2009 рік.

На думку В.Антошина, формування позитивного іміджу міста Чернігова визначається станом благоустрою. У 2008 році загальний обсяг асигнувань із загального фонду міського бюджету на благоустрій міста склав 6823,4 тис. грн. За ці кошти проводився ремонт та утримання об’єктів благоустрою кладовищ, зливової каналізації, гідроспоруд, підземних переходів, фінансувалось освітлення, святкове оформлення міста, газопостачання Вічного вогню тощо.

Якісне освітлення всіх районів міста, зменшення експлуатаційних витрат на утримання мереж, забезпечення безпеки дорожнього руху, стабільна і безперебійна робота зовнішнього освітлення забезпечується виконанням Програми освітлення міста Чернігова на 2008-2011 роки, на реалізацію якої у 2008 році з міського бюджету розвитку виділено 1240 тис. грн.

Для підвищення привабливості міста в нічний час проведені роботи з художнього освітлення гармат на Валу, Красного мосту, проведено капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення на Пагорбі Слави, прибережної смуги річки Стрижень, де замінено 156 світильників та 810 м дроту та кабелю на загальну суму 220 тис. грн. Реконструйовано мережі зовнішнього освітлення на 40 вулицях. Управління освітленням вулиць міста здійснюється автономно програмними засобами у відповідності з річним графіком вмикання-вимикання освітлення міста. При виникненні будь-яких несправностей в мережі, вони автоматично фіксуються та передаються диспетчеру на монітор.

На 2009 рік на реалізацію даної Програми кошти з Державного бюджету не заплановані, з міського бюджету виділено 0,6 млн. грн., при плані 1,655 млн.грн. За словами начальника управління житлово-комунального господарства, виділені кошти в першу чергу будуть направлені на заміну морально і фізично застарілих ліхтарів на нові.

В умовах прискорених темпів автомобілізації, високої інтенсивності дорожнього руху особливої гостроти набуває проблема забезпечення безпеки дорожнього руху, вирішення якої спрямоване на збереження життя і здоров’я громадян нашого міста. Відповідно до цього, управлінням житлово-комунального господарства міської ради виконується Програма організації дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях міста Чернігова на 2008-2011 роки.

Протягом минулого року значна увага приділялась ремонту вулично-дорожньої мережі міста, на що витрачено 7141,9 тис. грн., зокрема, проведена реконструкція дороги по вул.Кленовій, виконано поточний ремонт тротуарів та вулиць міста, зливової каналізації, встановлено 369 дорожніх знаків, нанесено 6,9 тис. кв.м дорожньої розмітки, збудовано чотири нових світлофори, влаштовані засоби примусового зниження швидкості.

У 2008 році на реалізацію Програми відновлення твердого покриття доріг та проїздів у житловій забудові міста на 2008-2010 роки витрачено 789,9 тис.грн., за які житлово-експлуатуючі підприємства виконали ремонт 8336,2 кв.м. асфальтобетонного покриття прибудинкових територій.

За рахунок міського бюджету розвитку на поповнення матеріально-технічної бази підприємств, підпорядкованих управлінню житлово-комунального господарства міської ради, поповнено статутні фонди комунальних підприємств на суму 3121,5 тис.грн.. На ці кошти придбані євроконтейнери для сміття, асенізаційну машину та сміттєвози, автопідіймачі та автосамоскид, каток для ущільнення асфальту, машину для нанесення дорожньої розмітки.

Реалізація Програми модернізації та заміни ліфтів у житловому фонді міста Чернігова на 2008-2015 роки передбачає забезпечення мешканців багатоповерхових будинків надійною роботою ліфтів з високим рівнем комфортності та зручності, розроблення механізму вчасного проведення ремонту, заміни та модернізації ліфтів. З цільового фонду міського бюджету на відповідні роботи виділено 420,3 тис. грн.

Метою Програми «Безпечне житло» на 2006-2010 роки є створення в житлових будинках підвищеної поверховості безпечних умов проживання щодо вимог протипожежної безпеки, на що у 2008 році виділено 179,5 тис. грн.

У минулому році на заходи з енергозбереження, на оснащення інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків засобами обліку споживання води і теплової енергії профінансовано – 886,4 тис.грн. із державного бюджету та 273,7 тис.грн. із міського бюджету цільового фонду.

У міському бюджеті на поточний рік передбачено фінансування всіх цільових комунальних програм, проте однією з важливих умов ефективного функціонування житлово-комунального господарства міста міський голова Олександр Соколов вважає своєчасну сплату комунальних послуг. З відповідним закликом він звернувся до усіх присутніх.

Відділ зв’язків з громадськістю
міської ради






Коментарі (0)
avatar