реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Вчимося читати – вчимося жити!»/ ФОТОЗВІТ

Простий вислів і слова говорять самі за себе. Протягом усього життя ми навчаємося пізнавати навколишній світ. І поряд із нами завжди знаходяться ті, хто допомагає нам у цій нелегкій справі: батьки, вихователі, вчителі…Але є ще один, іноді, зовсім непомітний, хоча доволі серйозний і важливий помічник. Він із самого дитинства щодня супроводжує нас життєвим шляхом дорослішання і самоствердження, даючи поради і приклади, відкриваючи світ мрій і сподівань, допомагаючи пізнавати минуле і зазирати у майбутнє. Він може претендувати на призове місце в рейтингу наших найближчих радників.
Хоча, чомусь, саме до нього нам радять звертатися, щоб навчитися читати і писати, говорити і міркувати, спілкуватися і висловлювати думки, розвивати пам’ять і поглиблювати знання, відрізняти якісне від непотребу. Тобто справді навчатися жити.
Ім’я йому – книга. Вона може стати твоїм найдорожчим скарбом і найважливішим відкриттям, але не встигнувши своєчасно «встановити із нею з’вязок» ти можеш втратити його раз і назавжди. Отже, починати дружити із нею слід ще у ранньому дитинстві, разом із казкою, яку ввечері читає матуся. Ось чому, саме діти і саме книги стали головними героями акції народників «Вчимося читати – вчимося жити!»
Взагалі, метою даного заходу стало не тільки бажання подарувати дітям невеличке свято, а і ознайомитися із життям дитячих дошкільних закладів області. На запрошення представників Народної Партії маленьких вихованців, разом із ними, відвідує і Маргарита Бордонос – автор дитячих творів, книги якої, до речі, вони і дарують дітям. Зустрічаючись із малечею представник обласної організації Народної Партії Юлія Найда і чернігівська письменниця влаштовують для малечі невеличкі конкурси, пригадують казки, відгадують разом загадки, грають у веселі ігри. А хлопчики і дівчатка, як справжні господарі, теж не залишають гостей без приємнощів: читають вірші, співають і танцюють. Авторка також відкривала малюкам секрети своєї майбутньої книги, яка, і ми раді це зазначити, вже вийшла в світ. А на додаток – солодощі від щиросердних представників партійних організацій Блоку Литвина. Городнянський, Ріпкинський, Борзнянський, Чернігівський, Коропський, Куликівський, Щорський, Ічнянський і Корюківський райони, міста Чернігів, Ніжин і Прилуки. Ось де вже побували народники. А в День Св. Миколая вони разом із авторкою відвідали і маленьких пацієнтів пульмонологічного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні.
В акції також приймали участь голови, керівники та працівники секретаріатів місцевих парторганізацій, сільські та селищні голови, депутати місцевих рад Чернігівщини: Михайло Кубрак (Чернігівський район), Юрій Крепосний (Куликівка), Алла Біба (Щорс), Борис Силко (Борзна), Оксана Ручко (Ріпки), Олександр Сенчик (Ічня), Іван Кожушко і Василь Криволап (Городня).
Зовсім короткий час разом із дітьми, але його достатньо, щоб потай повернутися спогадами у власне безтурботне дитинство, коли тебе не хвилювали ані політичні суперечки, ані фінансова криза, ані комунальні тарифи чи нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Дивлячись на відверті посмішки і блискучі оченята ми, дорослі, усвідомлюємо, що найприємніше робити подарунки саме малятам, адже коли ти бачиш, як з відкритою душею і нетерпінням діти отримують книги і солодощі, тобі так само щиро хочеться їх дарувати. Дитячі серця ще відверто відкриті для сприйняття свята. Саме вони найнестерпніше чекають на казку і, наче ті янголята, ніколи не прикривають радощі від подарунків брехнею і лицемірством.
Акція Блоку Литвина, триватиме і творчий тандем народників і авторки даруватиме місцевим садочкам нові видання, які знайдуть своїх маленьких друзів-читачів. Ось, що з цього приводу говорить сама авторка: «Мені здається, що ця акція важлива і необхідна. Ми знайомимо наших маленьких читачів із яскравим світом книги. Останнім часом діти більше захоплюються комп’ютерними забавками та переглядом мультиплікаційних фільмів, інколи не зовсім корисного змісту. Книжка розвиває уяву дітей, навчає думати. Крім того, книга дає батькам унікальну можливість спілкуватися з дітьми. Я не можу сказати, що у магазинах не вистачає дитячих книжок, але, майже, більшість їх – це переклади відомих радянських авторів. На сьогодні вітчизняна дитяча література переживає не найкращі часи, більшість книжок у магазинах це переклади відомих радянських авторів. А дана акція важлива ще і тому, що знайомить діточок із автором, який пише саме для них. А чому я погодилася співпрацювати саме з народниками? Я поважаю тих, хто не тільки говорить гарні слова, а ще й робить конкретну справу. Є люди, яким не байдуже майбутнє нашої країни.
Все починається з малого і те, що майже у кожному дитячому садочку з’являться нові книжки – налаштовує на оптимізм. Сподіваюсь, що акцію «Вчимося жити – вчимося читати» буде продовжено, а до справи народників приєднаються й інші політичні сили і наші діти отримають ще більше чудових книжок, яскравих іграшок, смачних солодощів. У дітей повинно бути щасливе дитинство. Саме це і намагаються, хоча і маленькими кроками, зробити представники Блоку Литвина на Чернігівщині».
Кажуть, книга – найкращий подарунок.
А знаєте, що ще у неї є такого, заради чого їй можна віддати гілку першості серед найпозитивніших і найдосконаліших речей сучасності? Як влучно підмічено: «Найкраще в книзі ще і те, що вона не обривається на найцікавішому місці задля рекламної паузи».
То що, ми у вас ще не були? Тоді, ми невдовзі завітаємо і до вас!
Юлія Татьяніна-Василевська





Коментарі (0)
avatar