реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Щоб не був повний капЄЦь!

В 700 разів збільшилося використання шкіри та кісток у виготовленні м’ясної продукції на Чернігівщині, – розповів під час прес-конференції у прес-клубі «Просвіти» голова Чернігівської обласної організації партії «Єдиний Центр» Володимир Приходько. – Це наслідок економічної кризи.
– Сьогодні існує реальна небезпека економічного краху країни. Так темпи падіння економіки на Чернігівщині склали 32%, по будівельній галузі 52 %. Згідно листа, отриманого від МВС, через місяць не буде охоронятися жоден музей. Адже існує страшенна заборгованість. Ситуація скоро буде неконтрольованою, - вважає Володимир Приходько. - За оцінками експертів ООН, дефіцит бюджету складе не 32 млрд., а 80 млрд. гривень. В той же час на полях України гниють мільйони тонн зерна, яке продають по 75 доларів за тонну, в той же час світова ціна його 200 доларів за тонну, а на біржах Амстердаму його купували і по 300 доларів.
Це все наслідки того, що уряд навіть не намагався спробувати продати зерно за кордон, вивести його на світові біржі. Існує, наприклад, продовольча програма ООН, яка закуповує продукти для країн, де населення страждає від голоду, а таких людей налічується близько 1 млрд, проте уряд навіть не спробував продавати зерно цій продовольчій програмі.
Для виходу із ситуації «ЄЦ» запропонував спеціальну програму.
Це зокрема проведення у жовтні-листопаді 2009 року одночасних президентських та парламентських виборів і референдуму щодо змін до Конституції, де народ України поставить крапку в дискусії про модель влади в Україні.
До травня 2009 року законодавчо відтермінувати вибори міських, сільських та селищних голів на один рік і провести їх у березні 2011 року разом із виборами депутатів сільських, селищних, міських, районних та обласних рад.
Робота в уряді не політиків, а прагматиків-технократів.
Інакше Україна може потрапити до економічної ями, яка як відомо не має дна.
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (0)
avatar