реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Локальні мережі: війна на знищення

Ще активніше боротися з «піратами», що порушують інтелектуальну власність, вирішили на засіданні Координаційної ради Чернігівської облдержадміністрації з питань охорони інтелектуальної власності.

Адже Кабінет Міністрів ще у 2006 році розробив державну програму для профілактики правопорушень, окрім того ми вступили в Світову організацію торгівлі, а отже й взяли на себе певні забов"язання. Але найголовніше -- на нас насувається чемпіонат Європи з футболу «Євро -2012» і європейці просто не можуть допустити використання нашими «піратами» інтелектуальної власності, наприклад, відомих торгових марок - брендів. Скажімо, використовувати бренд «Україна-Польща 2012» вже без дозволу держави не можна. Про це розповів заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Приходько.

Проте, як доповів Роман Семашко, головний державний інспектор з питань інтелектуальної власності в області, із захистом інтелектуальної власності є проблеми. Цим займається ніби й СБУ і МВС і податкова та багато інших органів влади, але ніхто не подає інформації про свою роботу до обласної адміністрації, яка є координатором в боротьбі по захисту авторських прав.

Як зазначив п. Роман, Чернігівська область завжди була одна з найкращих областей по дотриманню авторських прав, хоча можливо це пов’язано із нерозвинутою інфраструктурою.

Цього року Чернігівщину очікує хвиля боротьби за авторське право, по-перше, покарання за цей злочин збільшується, хоча вже й зараз максимальний штраф складає близько 1 млн гривень та позбавлення волі до 6 років. До 2012 року на ринках вже не повинно бути продажу неліцензійних дисків, буде посилено боротьбу з використанням без дозволів пісень та інших творів на радіо, телебаченні у кав’ярнях та інших розважальних закладах. Але найголовнішим злом, яке поширює з порушенням авторського права різні матеріали, є мережа інтернет та локальні сітки. Саме в них можна без проблем «скачати» будь-який фільм, програму чи пісню.

До порушень інтелектуальної власності відноситься і використання неліцензійних комп’ютерних програм. Хоча деякі солідні компанії вже почали встановлювати виключно ліцензійні програми, наприклад Word коштує 70$.

Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar