реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Платники податків і податківці - разом

Платники податків – головні дійові особи у наповненні бюджетів усіх рівнів. Це досить організована категорія суспільства. Незважаючи на досить болючі процеси, які відбуваються в сфері економіки, більшість підприємців постійно розвивають свій бізнес, знаходять ринки збуту своєї продукції як на території України, так і за її межами, створюють робочі місця, виплачують гідну заробітну плату працівникам та виконують конституційний обов’язок зі сплати податків.
На податковому обліку у ДПІ у м. Чернігові сьогодні перебувають близько 30 тис. платників податків, з яких юридичних осіб – 7 тис., фізичних – 23 тис.
Діяльність міських податківців відбувається згідно з вимогами Програми дій ДПАУ „Професійність. Порядність. Відповідальність”. Постійно удосконалюються методи роботи з платниками податків з питань надання послуг, розширення бази оподаткування, правильного застосування податкового законодавства.
Більш дійовими стали відносини податківців з керівниками підприємств малого і середнього бізнесу – зустрічі на підприємствах, засідання „круглих столів”, робочі групи, все це призводить до підвищення рівня нарахувань податкових зобов’язань, їх сплати і погашення податкового боргу.
Проблем багато, але приємно те, що спільними зусиллями органів влади, правоохоронних органів та платників податків вони вирішуються.
Протягом минулого року по джерелах, які контролюються податковою службою міста, забезпечено збір до Державного бюджету у сумі 493,9 млн.грн., що на 4,1 мільйона гривень більше збору платежів 2007 року.
Бюджетоформуючими платежами є податок на додану вартість, питома вага якого в загальних обсягах становить 47,3%, податок на прибуток ( 25,4%) та акцизний збір (21,0%).
По сплаті задекларованих податків і зборів в цілому доходи Державного бюджету у 2008 році на 93,9% сформовані за рахунок 412 платників – юридичних осіб, якими сплачено 464,0 млн.грн. З них 73 платника сплатили суму понад 1,0 млн.грн., тим самим забезпечили 72,6% (358,6 млн. грн.) загальних надходжень.
Збір міг би бути значно більшим, але внаслідок припинення діяльності та реконструкції виробничих потужностей окремих великих підприємств, заборони оформлення податкових векселів Держбюджет недоотримав певних коштів.
Володимир Сизих, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar