реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Партійне рейдерство у БЮТ?

Проти партійного рейдерства під стінами виконавчого секретаріату ВО «Батьківщина» у Києві виступали депутати Чернігівської міської ради. Очолювала пікетувальників з гаслом „Ні -- партійному рейдерству!” депутат чернігівської міської ради Світлана Глущенок, колишній керівник фракції. Такі чутки поширили опоненти Світлани Сергіївни з іншого крила БЮТу.
П”ятниця, 13 число...

Сама ж п. Глущенок заперечує подібну інформацію, і на питання „Сіверщини”
„- Чи це є правда?” відповіла твердим: – Ні!.
Джерело конфлікту було закладено 28 січня -- тоді на бюро обласної партійної організації ВО «Батьківщина» т.в.о. голови Чернігівської міської організації до проведення партійної конференції призначили Наталію Сущенко.
Сьогодні ж було розіграно черговий акт цієї історії. Депутати чернігівської міської ради Світлана Глущенок, Ігор Льодовий та Вячеслав Лебідь провели прес-конференцію.
- Мені перед прес-конференцією звонила одна людина і обіцяла, якщо я візьму участь в цій парт-конференції, то мене похоронять! – заявила на початку бесіди Світлана Глущенок. Та розповіла про причини кадрових „землетрусів” у чернігівському БЮТі.
Справа в тому, що представники певної бізнес-структури, використовуючи доброту та зайнятість голови обласної організації Івана Куровського, вирішили провести рейдерську атаку, для того щоб поставити головою міської партійної організації свою людину. Мета цієї бізнес-структури, яка представлена у депутатських радах різних рівнів, це ще раз отримати депутатські посвідчення.
-- Які ж методи рейдерських атак на партійні структури? -- поцікавилися журналісти, слава Богу з економічним рейдерством більш-менш обізнані.
Виявилося, що теперішня партійна організація партії „Батькіщина” має близько 2,5 тисяч членів, що обєднані у 15 первинних партійних організацій. Чернігівським БЮТом було прийнято демократичне рішення обирати делегатів за принципом-- 1 від 20, що й було зроблено. Вчора було проведена чергова партійна конференція, на якій Ігор Льодовий запропонував вирішити організаційне питання – переобрати нового голову міської партійної організації, що й було зроблено. Ним став Володимир Кравченко, соратник депутата Верховної Ради Валерія Дубіля.
„Все було зроблено згідно статуту партії. Моя мета -- не утриматися на партійних посадах. Моя мета -- це підтрика авторитету партії та особисто Юлії Тимошенко у Чернігові”, - заявила Світлана Глущенок.
В той же час „рейдери”, за словами депутатів, зробили наступне. На початку лютого вони включили до партії 70 своїх чоловік, і розбили їх на 23 первинні осередки. Потім вони через рішення бюро обласної організації „Батьківщини”, як висловиласьСвітлана Сергіївна „у наказному порядку” зажадали включити ці осередки до міської організації. Таким чином, до „справжніх” 15 осередків додалося 23. Потому вони вирішили, що делегатами мають бути обраними за наступним критерієм по 2 чоловіки від осередку. Таким чином, вони зорганізували собі свою власну партійну конференцію, яка на думку присутніх БЮТівців, є нелегітимною.
Проте, саме на останній конференції був присутній Іван Куровський.
Партійна печатка, до речі, знаходиться у руках організаторів прес-конференції.
Винен „Єдиний Центр”?Під час прес-конференції невідомі поширили прес-реліз за підписом „Чернігівська міська партійна організацій ВО „Батьківщина”. Виявилося, що ні організатори прес-конференції, ні прес-клуб не писали його.
- „Мова йде не про політичну боротьбу – мова йде про бажання безконтрольно розпоряджатися великими грошима, а точніше –міським бюджетом. Проте за цими спробами стоїть конкретна політична сила – „Єдиний центр”, -йдеться у прес-релізі.
Битва двох гігантів
Решта ж інформації у прес-релізі цілком відповідає настроям та думкам організаторів прес-конференції. Наприклад:
„Рейдерство докотилося і до політики. Сьогодні потужна приватна бізнес-структура, добре відома у місті, використовує свій досвід комерційного рейдерства для злочинного захоплення контролю над нашою партійною організацією. Для цього, зокрема, 12 лютого 2009 року було скликано рейдерськ партійну конференцію за участю народного депутата І. Куровського. Конференція булаа закрита, її охороняли охоронці згаданої приватної структури. Ніяк інакше, як спробою захоплення парторганізації, це назвати не можна. ...
Наталія Сущенко, яку штучно поставили головою парторганізації –людина, яка має до партії лише формальне відношення”.
Восени Світлану Глущенок та групу депутатів міської ради намагався виключити з партії новопризначений голова обласного БЮТу, народний депутат Іван Куровський, проте, невдало.

За даними „Сіверщини”, сьогодні Іван Куровський має підписати у Юлії Тимошенко документи про визнання законною партконференції, на якій керівником міської парторганізації обрано Наталію Сущенко. Саму ж Світлану Глущенок опоненти пов”язують з іншим народним депутатом від БЮТу – Валерієм Дубілем. Таким чином, маємо битву двох нардепів.
Як повідомив прес-секретар обласної організації „Батьківщини” Сергій Семененко, наступного тижня буде поширено позицію офіційної структури БЮТу.
Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar