реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Екологи запрошують до співпраці

В приміщенні Орхуського центру при Держуправлінні охоронприроди в Чернігівській області відбулось робоче засідання Громадської ради з неурядових громадських організацій та об’єднань природоохоронного спрямування.
В роботі Громадської ради взяли участь представники 9 громадських організацій: обласні екоклуб «Берізка», ЧОБО «Аратта» та «Екологічна варта», міська організація Всеукраїнської екологічної ліги, обласне Всеукраїнське товариство охорони природи, ПЗУ та студентський екологічний клуб Держпедуніверситету.
Серед організаційних питань розглянуто перереєстрацію організацій–членів Громадської ради, план роботи на 2009 рік, затверджено, з урахуванням ряду поправок, Положення про Громадську раду при Держуправлінні. Визначення тематичних засідань Ради на поточний рік зазнало бурхливого обговорення.
Планом роботи Ради на поточний рік передбачено значно активізувати практичну роботу громадськості в процесі розгляду та прийняття рішень органами виконавчої влади у сфері охорони та відновлення довкілля, проаналізувати проблеми розташування та паспортизації полігонів твердих побутових відходів на території області, паспортизації зелених зон міста, обговорити стан екологічної освіти населення та молоді зокрема, залежність безпеки життєдіяльності кожної конкретної людини і суспільства, в цілому, від наявності гострих екологічних проблем регіону та ін. Восени планується проведення екологічної конференції з питань екологічного маркування продуктів харчування, необхідності впровадження альтернативних джерел енергії в умовах сучасності.
Заступник начальника Л. Івашко висловила побажання щодо плідної співпраці з природоохоронними громадськими організаціями, їх партнерства з обласними екологами у питаннях охорони довкілля, використання природних ресурсів. Голова громадської ради Ю. Карпенко зазначив щодо нагальної необхідності об’єднання зусиль громадськості та працівників Держуправління охорони природи на збереження навколишнього природного середовища в області.
Громадська рада при Держуправлінні охоронприроди в Чернігівській області запрошує до активної співпраці всіх небайдужих до екологічних проблем рідного краю неурядові громадські організації, спілки, асоціації та ін., метою яких є охорона довкілля, зменшення його забруднення та досягнення сталого (збалансованого) розвитку. Запрошуємо до співпраці регіональні ЗМІ.
З питань членства в Громадській раді просимо звертатись за контактним телефоном Орхуського центру при Держуправління – 4-21-76.

Наталія Радченко Зав. сектору взаємодії з ЗМІ та зв’язків
з громадськістю. Орхуський центр Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області






Коментарі (0)
avatar