реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«А превратились в белых журавлей»

В Чернігівському військово-історичному музеї ім. В.В.Тарновського 6 лютого відбулись заходи присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення військ колишнього Союзу РСР з Республіки Афганістан.
Після перегляду документального кінофільму про афганську війну проведена військово-історична конференція «Спецоперація радянських військ в Афганістані 1979-1989 роках», організатори якої - Чернігівська обласна та міська організації Української спілки воїнів-інтернаціоналістів (УСВА), Чернігівський державний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка.
В конференції взяли участь науковці, військові, колишні воїни – учасники бойових дій в Афганістані, курсанти Чернігівського військового ліцею.
В музеї розгорнуто виставку «Герої живуть поруч», на якій представлені картини місцевого художника, воїна-афганця Володимира Головача, документи, книги, фотографії. Експозиції розповідають про героїку тих незабутніх років наших земляків, які не шкодуючи свого життя йшли під свист смертельних куль. Душі 114-ти юнаків з Чернігівщини відлетіли в небо в далекому і чужому для нас Афганістані.
Відкриттям військово-історичної конференції започатковано низку заходів, приурочену 20-їй річниці виводу радянських військ з Республіки Афганістан.
Про армійські будні колишніх воїнів-інтернаціоналістів та про різне ставлення до війни в Афганістані – у друкованому випуску газети від 12 лютого.

Сергій КОРДИК,
учасник бойових дій в Республіці Афганістан









Коментарі (1)
avatar
1
Виникає низка закономірних питань:

1. Ким і чому, визнану усім світом як загарбницьку, Радянсько-афганськe війну перейменовано в "спецоперацію радянських військ" ?
2. Ким і навіщо учасників бойових дій в Афганістані(за законом) перейменовано на воїнів-інтернаціоналістів-"героїв" ?
3. Ким, чому і навіщо вигадано(на зразок Днів пам"яті Героїв Крут) "Дні вшанування учасників бойових дій на території інших держав" ?
4. Чи є взагалі хоч якась у держави державна політика в цьому питанні ?

І декілька думок:

При такому комуно-імперському зомбуванні українців кривавий розвал України є лише питанням часу!

Владі треба не пропагандистські "дні шанування.." час від часу влаштовувати, а щоденно піклуватися про морально-психологічний стан людей і їх родин, що постраждали внаслідок участі у бойових діях, та надавати адекватну часу соціальну допомогу тим з них хто її потребує.

Політику на цьому робити сьогодні гріх. Політикою це питання було у 1989-1991 рр.

Ця остання, програна комуно-радянським режимом, війна значно прискорила розпад імперії і була вагомим аргументом на користь незалежності України.

Дні пам"яті Героїв Крут треба проводити тому, бо вони захищали Україну щоб не було "афганів", але безпосередніх, живих учасників тих подій давно вже не має з нами.

avatar