реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

До податкової на навчання

Налагодження партнерських відносин між податківцями і платниками податків, у тому числі за рахунок покращення їх обслуговування, відіграє неабияку роль у підвищенні податкової культури громадян.
Нещодавно податківці міста провели семінар - практикум на тему „ Порядок подання декларації по орендній платі за землю та податкового розрахунку по податку за землю” спільно з АППУ. У ньому взяли участь близько 300 осіб - переважно бухгалтерів та керівників підприємств. Фахівці відділу адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів, ресурсних (рентних) та неподаткових платежів зосередили увагу на особливостях обчислення та сплати податку на землю. Надали практичну допомогу по заповненню звітів та додатків до них. Поінформували присутніх щодо переліку пільг, встановлених Законом України „Про плату за землю”.
Також розглядалися питання щодо змін ставок податку з транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.
До 1 лютого 2009 року – платники земельного податку повинні подати до податкового органу розрахунок земельного податку та декларацію з орендної плати за землю за місцезнаходженням землі. Тобто останній день подання звітності на 2009 р. – п’ятниця, 30 січня 2009 р. Якщо підприємство має землі в одному районі, розрахунок подається один, якщо в кількох – звітувати треба окремо по кожному району, в якому розташовані землі. Податковий розрахунок земельного податку слід подавати навіть тим підприємствам та організаціям, що мають 100% пільгу! У цьому випадку сума податку, що підлягає сплаті, дорівнюватиме „0”.
Наслідком організації таких семінарів є більш відповідальне ставлення представників бізнес – середовища до виконання своїх конституційних обов’язків. Адже платники податків розуміють, що правильно застосовуючи положення чинного законодавства, можуть уникнути нераціональних витрат, пов’язаних із застосуванням до них штрафних санкцій за порушення тих чи інших норм.
Ірина Берегова, завідувач сектору зв’язків зі ЗМІ ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar