реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Молодь не поспішає тестуватися

Майже дванадцять тисяч майбутніх абітурієнтів повинні зареєструватися на Чернігівщині для зовнішнього незалежного оцінювання. Про це на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово» управління у справах преси та інформації облдержадміністрації повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.
Проте цей процес проходить недостатньо активно – на сьогодні зареєстровано ледь більше третини учасників тестування. Подавати заяви бажаючі можуть до спеціально визначених пунктів реєстрації: випускники міських шкіл Чернігова, Ніжина та Прилук – за місцем навчання, інших шкіл області – до єдиних районних пунктів, випускники професійно-технічних та навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, а також випускники попередніх років – до Чернігівського інституту економіки й управління або Ніжинського держуніверситету ім. Миколи Гоголя (на вибір). Якщо немає паспорта, випускника зареєструють за свідоцтвом про народження або його нотаріально засвідченою копією. А от пропускати на пункт тестування будуть вже більш прискіпливо, щоб тести складали саме ті особи, які мають це робити.
Дуже важливо, наголошував Олександр Сидоренко, щоб, одержавши реєстраційну картку, учасник тестування переслав рекомендованим листом або особисто надав її до регіонального центру. І не варто зволікати з реєстрацією (вона завершується 3 березня), адже значний наплив заяв в останні дні може призвести до проблем і помилок.
Порівняно з минулорічним, у тестування цього року внесено зміни: максимальну кількість предметів збільшено з трьох до п’яти, а можливості покращити перший результат абітурієнти не матимуть. Передбачається, що в жодному з вузів вступних іспитів не буде. Удосконалюються й самі тестові завдання, здійснюється їх апробація на предмет виявлення помилок чи неточностей.
Олександр Сидоренко запросив журналістів та представників громадських організацій стати спостерігачами під час зовнішнього оцінювання, щоб виключити всі сумніви стосовно його незалежності.

Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації.






Коментарі (0)
avatar