реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Сорок одне питання розглянула сесія обласної ради

питання розглянула сесія обласної ради

Певно, найбільше дискусій викликали Крути – мова йшла про виділення 300 тисяч для завершення підготовчих робіт, щоб передати меморіал героям Крут у державну власність і, відповідно, на державне фінансування. Проти голосували тільки комуністи, хоча їх лідер Володимир Лещенко і не говорив прямо про політичні причини.
Зате депутати не підтримали пропозицію депутата з Коропа Олександра Нерети („Наша Україна”) про відміну проведення в Чернігові інвестиційного форуму у зв’язку з дефіцитом бюджету. Вартість презентаційної забавки – 360 тисяч. „Ще пару мільйонів виділимо на Сеньківський фестиваль і адміністрацію можна забивати дошками, бо грошей не буде!” – говорив заступник голови ради Олег Обушний. Не послухали, „чернігівський Давос” буде.

Обласна рада затвердила програми розвитку області, розвитку малого підприємництва та регіональні заходи подолання наслідків світової фінансової кризи. Тут доречним було зауваження депутата Ігоря Федосієнка (БЮТ):” Якнайменше заважати підприємствам, ввести мораторій на перевірки, і менеджмент сам знайде виходи з кризи”. Гостро постало питання про забезпечення хворих інсуліном – передбаченого фінансування, за словами депутата Солодька (СПУ), вистачить лише 42 відсотків хворим. Проте, як запевнив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, він звернувся до уряду і ніхто сам на сам з хворобою не залишиться.
А голова постійної комісії обласної ради Михайло Подоляко знає кілька шляхів наповнення бюджету:” 68 тисяч гектарів земель запасу не орендуються, а у Бахмацькому районі кожен гектар дав лише по 25 гривень за оренду. Неекономно сьогодні і покривати всі видатки театрів по зарплаті та енергоносіях, а вони так мало дають надходжень від оренди”. У розданих депутатам матеріалах значилося, що сумнозвісний театр імені Т.Шевченка (директор Іван Семененко) дає за рік аж 1,8 тисячі гривень від здавання своїх площ в оренду. Менше, ніж Ніжинський театр імені М.Коцюбинського, до речі.

Комуніста Володимира Лещенка, найактивнішого депутата (виступав практично з кожного питання – дається взнаки виучка у Верховній Раді?), можна зрозуміти, коли він говорить:” 554 гривні значиться зарплата у багатьох малих підприємствах. 64 відсотки з них є посередниками, тобто „купив-продав”. То чому їм надавати підтримку з бюджету?” Але це були лише роздуми вголос – конструктивних пропозицій вони, як часто в комуністів, не несли. Повисло в повітрі і питання соціаліста Солодька до начальника обласної міліції Івана Катеринчука:” Чому в Ніжинському районі на 72 села тільки 5 дільничних міліціонерів? Чому за 8 років помінялися 4 начальники районного відділу?”.

Сесія відправила на доопрацювання питання про надання дозволів „Укрнафті” на розробку родовищ у Варвинському районі. Депутат Мірошниченко (Партія регіонів):” У Талалаївській школі нема питної води, нема її і в багатьох колодязях і ми дозволяємо безвідплатно використовувати наші надра”. А голова адміністрації у відповідь на питання голови ради Наталії Романової чітко відповів, що за минулий рік „Укрнафта” не виконала своїх зобов’язань по соціальному розвитку і з обумовлених 5,2 мільйона гривень не дала області нічого.
Відкладено і питання по санаторію „Десна” – пропонувалося обласній раді погодитися на 8 відсотків у статутному фонді. Зате з гордістю відзначено: якщо в Києві закуплено 120 одиниць техніки для лікарень, то в значно біднішій нашій області – 95!

Певно, це стало результатом спільної роботи обласних ради і адміністрації – цієї сесії Володимир Хоменко вже й сидів ліворуч від голови ради Наталії Романової. Як зауважили депутати, ближче до серця...

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar