реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мена може залишитися без води. Звернення ЗАТ "Менський комунальник"

Шановні жителі м. Мена, користувачі послуг з водопостачання та водовідведення!

Правління ЗАТ «Менський комунальник», як надавач послуг, звертається до вас із роз’ясненням щодо ситуації із запровадження тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

Нині діючий тариф розроблявся нашим підприємством, проходив перевірку та погоджувався міською радою в період з лютого по жовтень 2007 року. Згідно з чинним законодавством тарифи на житлово-комунальні послуги повинні стовідсотково покривати затрати на їх виробництво. Контроль за якістю розрахунків тарифу покладений на державну установу – інспекцію по ціноутворенню. Її позитивний висновок є доказом того, що тарифи розраховані вірно і відповідають економічно обгрунтованій собівартості послуг.

Міська рада або погоджує запропонований тариф, або пропонує зменшений з виділенням надавачу послуг відповідної дотації.

На наш погляд, позиція міської ради при вирішенні цього питання є неконструктивною. Протягом останніх років, прикриваючись так званою турботою про жителів міста, міськрада замість того, щоб оперативно вирішувати питання життєдіяльності комунального господарства міста, займається банальним затягуванням часу і немотивованими відмовами при погодженні тарифів.

Так, на розгляд питання про погодження тарифів міськраді законом надається від одного до трьох місяців. Міськрада чомусь розглядає два місяці. Перед цим дане питання ще потрібно винести на розгляд виконкому, який скликається наприкінці місяця. Можливо скликати і позачергове зібрання виконкому, але цього чомусь не робиться. Детальне вивчення тарифу – теж «непідйомне» питання. То фахівці у відпустці, то, виявляється, що вони взагалі відсутні. Незрозуміло лише одне – яке потрібне детальне вивчення, коли є позитивний висновок інспекції по ціноутворенню?

Уся ця тяганина призводить до того, що тариф, який розроблявся в червні, погоджується міськрадою в січні, і на момент погодження, враховуючи темпи інфляції, ріст цін на енергоносії, ріст мінімальної зарплати, вже є збитковим для підприємства.

Так звана «турбота» призводить до того, що замість того, аби працювати з розробленим тарифом протягом півтора – двох років, ми вимушені майже щороку проводити відповідний перерахунок. Від цього в першу чергу страждаєте ви, як споживачі послуг.

Подібна ситуація складається із погодженням тарифу, розробленого на даний час. «Детально вивчивши тариф», міськрада вимагає від нас незрозумілої мінімізації чисельності працівників, зменшення транспортних затрат і т. д. Але ж ніхто не бере до уваги те, що існують відповідні норми чисельності працівників водопостачання та кількості одиниць техніки, без наявності яких держава не надасть підприємству ні відповідних ліцензій, ні дозволів на право надання послуг. Згідно з цими нормами чисельність нашого колективу повинна складати 72 особи, на даний час працює 49 чоловік. Яка ще оптимізація потрібна? Не може існувати міське водопостачання зі штатом 10 – 15 працівників і двома одиницями техніки, це абсурд.

Через невирішення проблем збитки нашого підприємства у 2007 році склали 35 тис. грн., а у 2008 році – 149 тис. грн. Це, в свою чергу, призвело до того, що підприємство має заборгованість по виплаті заробітної плати за листопад – грудень 2008 року та по оплаті податків і зборів всіх рівнів. Відсутні кошти для оплати спожитої електричної енергії за січень 2009 року, що призведе до зупинки роботи підприємства.
Ми звертаємося до вас з проханням – з розумінням поставитися до ситуації, розрахуватися з боргами та по можливості провести попередню оплату. Позиція нашого підприємства полягає в наступному: якісні послуги повинні мати відповідну ціну. Якщо ми бажаємо йти шляхом європейських країн – іншого виходу не маємо.

Правління ЗАТ «Менський комунальник»

За повідомленням менської газети "Наше слово"
My WebPage






Коментарі (0)
avatar