реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податківці виявляють схеми ухилення від сплати податків

Під час перевірки одного з підприємств області фахівці управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Чернігівській області виявили, що підприємством до складу валових витрат були віднесені витрати по операціях придбання юридичних послуг та послуг з пошуку об¢єктів нерухомості, а також включені витрати з оренди житлових приміщень на суму майже 113 тис.грн. При цьому, в ході перевірки було встановлено, що підприємство в перевіреному періоді отримувало дохід тільки у вигляді поворотної фінансової допомоги та надходження відсотків банку на залишки невитрачених коштів на рахунку в банківській установі. Фактично підприємство не здійснювало господарської діяльності, яка передбачена статутними документами.
За порушення вимог ст.5 Закон України від 22.05.1997р. №283/97-ВР ”Про оподаткування прибутку підприємств” зі змінами та доповненнями підприємству донараховано 28,2 тис.грн. податку на прибуток.
Крім того, при здійсненні зазначеної операції щодо придбання послуг підприємство включило до податкового кредиту суму податку на додану вартість у розмірі 22,5 тис.грн., чим порушено вимоги ст. 7 Закону України від 03.04.97 року № 168/97-ВР «Про податок на додану вартість» зі змінами та доповненнями. Податківці також донарахували 4,3 тис.грн. податку на додану вартість.

Відділ масово-роз’яснюваальної роботи

та звернень громадян

ДПА в Чернігівській області.






Коментарі (0)
avatar