реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Телефонні розмови з податковою. Таємниці відкрито.

Відповіді на запитання учасників сеансу телефонного зв’язку -«Гаряча лінія». Запитання: Чи є обов’язковим подання працівником заяви на застосування податкової соціальної пільги в перший податковий період?
Відповідь: Без подання заяви про застосування податкової соціальної пільги працедавець застосовує пільгу в розмірі, що дорівнює 50% мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, - для будь-якого платника податку до нарахованого йому місячного доходу у вигляді заробітної плати, якщо на 1 січня 2004 р. працедавець вів на нього трудову книжку за місцем отримання платником податку основного доходу, тобто на дату набрання чинності Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 року № 889-ІV.
Податкова соціальна пільга не може застосовуватися до інших доходів платника податку, якщо він отримує протягом звітного податкового місяця одночасно такі доходи, як, зокрема, заробітна плата осіб, які відповідно до закону є державними службовцями.
Застосування податкової соціальної пільги до нарахованого доходу у вигляді заробітної плати починається з податкового місяця, в якому працедавець одержав заяву платника податку про застосування пільги, й припиняється з місяця, в якому платник подав заяву про припинення застосування цієї пільги або звільнився.
Запитання: Як сплатити та вірно відобразити зазначену суму за придбані транспортні засоби юридичною особою у Розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів?Відповідь: Відповідно до ст.5 Закону України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів», за придбанні протягом року юридичними особами транспортні засоби, крім тих, що вперше реєструються в Україні, податок сплачується перед їх реєстрацією за місяці, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.
За транспортні засоби, які вперше реєструються в Україні, податок повинен сплачуватись юридичними особами за весь рік перед першою реєстрацією за ставками, визначеними вищезазначеним законом, незалежно від місяця, в якому проводиться державна реєстрація транспортного засобу.
Розрахунок суми податку за такі транспортні засоби в 10-денний строк після їх реєстрації подається до відповідного податкового органу.
У Розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, в пункті «Строки сплати податку» юридична особа вписує всю суму податку у рядку за квартал, в якому відбулась реєстрація транспортного засобу та дату (число, місяць) сплати даного податку.
На запитання відповідала головний держподатінспектор відділу масово -
роз’яснювальної роботи та звернень громадян Вікторія Борисенко.





Коментарі (0)
avatar