реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Попалили контору

В ході проведених оперативно-розшукових заходів в рамках проведення операції «Фірма» співробітниками Управління податкової міліції Державної Податкової Адміністрації в Чернігівській області було виявлено та припинено діяльність «конвертаційного» центру.

По зібраним матеріалам співробітників УПМ ДПА в Чернігівській області слідчим відділом податкової міліції було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України по факту фіктивного підприємництва з боку громадян Вакала А.В, та Хоменко П.П.

Зазначені особи протягом 2007 року незаконно здійснили конвертування грошових коштів в готівку у загальному розмірі понад 7 млн. грн., чим заподіяли державі матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Громадяни Вакала А.В. та Хоменко П.П. були затримані у відповідності до ст. 115 КПК України та поміщені в ІТУ Чернігівського РВ УМВС в Чернігівській області.

10 липня 2008 року вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова Вакала А.В. визнано винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 205, ч.2 ст. 366 КК України та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Хоменка П.П. визнано винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 205, ч.2 ст. 366 КК України та призначено покарання у вигляді 5 років 2 місяців позбавлення волі.

20 листопада 2008 року ухвалою колегії суддів судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Чернігівської області апеляції засуджених Вакала А.В. та Хоменка П.П. залишено без задоволення, вирок набрав законної сили.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян






Коментарі (0)
avatar