реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Від смерті врятували Богдана Степаненко

За кілька днів до Нового року Богдану Степаненко з села Кархівка Чернігівського району зробили операцію на серці, яка зберегла йому життя. В столичному Національному Інституті Серцево-Судинної Хірургії ім. М.М.Амосова 15-річному хлопцю шляхом хірургічного втручання замінили систему кардіостимуляції.
Богдан з дитинства страждає на порок серця та серцеву недостатність. Вже кілька разів медики робили йому операції. А в 2004 році хлопцю імплантовано штучний водій ритму серця.
Проблема виникла на початку грудня 2008 року. Під час чергової консультації у столичних лікарів виявилось, що Богданові необхідно терміново замінити систему кардіостимуляції. Причина - елемент живлення системи почав швидко виснажуватися. Це загрожувало зупинкою серця.
Система, яка підходила для даного випадку, коштувала 17 тисяч гривень. Лікарі наполягали на операції до кінця січня. Зрозуміло, що за такий короткий строк знайти потрібну суму мати хлопця не могла.
Складність проблеми полягала в тому, що на кінець 2008 року бюджетні кошти всіх рівнів, які можна було б спрямувати на лікування, були використані. Така ж ситуація склалася і в благодійних фондах та організаціях, які зазвичай дуже чуйно ставляться до медичної допомоги дітям-інвалідам.
Питання вирішували спільно як на районному, так і на обласному рівні. Володимир Брайко, в.о. голови Чернігівської райдержадміністрації, та Володимир Приходько, заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації, доклали максимум зусиль для того, щоб допомогти Богданові. А заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації, депутат Чернігівської районної ради Лариса Юрченко особисто спілкувалася зі столичними медиками.
В ході розмови з Костянтином Руденко, заступником головного лікаря інституту ім.М.М.Амосова, все ж вдалося знайти вихід з положення та віднайти кошти для придбання системи кардіостимуляції.
27 грудня 2008 року Богдана було успішно прооперовано. А цьогорічне Різдво хлопець зустрічав уже вдома.
В результаті спільних зусиль багатьох людей врятоване людське життя. Приємно, коли турбота про дітей виявляється не лише на словах, а в конкретних діях.

Андрій Подорван






Коментарі (0)
avatar