реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

4 та 5 років за гратами - за фіктивне підприємництво

У березні минулого року троє чернігівців зареєстрували в обласному центрі приватне підприємство «Северінторг», однак ніякої господарської діяльності не вели. Адже підприємство було організовано з метою використання його розрахункових рахунків, відкритих у філії одного з банків. У такий спосіб на банківські рахунки приватного підприємства місцеві суб’єкти господарювання перераховували безготівкові кошти під виглядом оплати за начебто здійснення легальних фінансово-господарських операцій з придбання товарів та послуг.
У подальшому ділки знімали кошти готівкою і, залишаючи собі певну суму, як оплату за надані послуги з конвертації, передавали готівку представникам «підприємств-замовників». Таким чином, протягом 2007 року вони конвертували у готівку близько 5 млн. грн. Відносно організатора та співучасника злочину суд виніс вирок. Щодо засновника і керівника підприємства судовий розгляд триває.
Як зазначив заступник начальника УПМ-начальник слідчого відділу Олексій Адам’юк, після викриття цього факту та проведеного досудового слідства слідчим відділом податкової міліції ДПА в області кримінальна справа по обвинуваченню Вакала А.В. та Хоменка П.П. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст.205 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України була направлена до суду. За результатами судового розгляду кримінальної справи Вакала А.В. засуджено до позбавлення волі на 4 роки з позбавленням права на 2 роки займатися підприємницькою діяльністю і займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих функцій, Хоменку П.П. призначено покарання у вигляді - 5 років 2 місяці позбавлення волі з позбавленням права на 3 роки займатися підприємницькою діяльністю та займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих функцій. Засуджені оскаржили рішення суду. Але апеляційний суд вирок залишив без змін.
Третій учасник злочину хворів. Коли видужав справу передали до суду. Нині вона на розгляді.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar