реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Як вибирати новорічні прикраси?

Про те, як вибирати новорічні прикраси, розповіла начальник лабораторії сертифікації Укрметтестстандарту Наталія Казанцева.
Ялинкові прикраси не підлягають обов’язковій сертифікації. Вони не є іграшками, тобто не призначені для гри.
Наталія Казанцева застерігає: краще не купувати прикраси на стихійних ринках. Продукція невідомо якого виробника загрожує усіма можливими небезпеками: від гострих кутів до миш'яку у складі іграшки.
Перед покупкою ялинкової прикраси варто звернути увагу її механічні та фізичні властивості: чи міцно тримається елемент кріплення? Чи немає надто гострих кутів, об які можна поранитися?
Проведіть по кульці рукою – радить Наталія Казанцева. Якщо блискітки чи фарба осипаються та лишаються на руці – краще вибрати іншу іграшку.
Хімічний склад прикраси ми не можемо визначити на око. Тут застереження одне: використовуйте прикрасу тільки за призначенням! Не варто давати її дитині для гри!
Штучна ялинка
Штучні ялинки також не підлягають обов’язковій сертифікації. Але повинні мати санітарно-епідеміологічний висновок Міністерства охорони здоров’я.
Перед покупкою попросіть продавця показати цей документ, адже штучна ялинка житиме у домі не один рік.
Горить та світиться? Обережно!
Гірлянда має відповідати вимогам законів за показниками пожежної безпеки. Її небажано купувати у випадкових місцях.
Придивіться до майбутньої покупки. Маркування має містити повні дані про виробника і його розташування державною мовою. Та й акуратність виконання гірлянди багато про що говорить.
Але найбільше застережень існує щодо піротехнічних виробів. Їх заборонено продавати без спеціального дозволу. І недарма – неякісний феєрверк може перетворити свято на горе. Навіть банальний бенгальський вогонь здатен спричинити пожежу чи опіки.
Не ризикуйте – закликає Наталія Казанцева. Купуйте піротехніку лише у магазинах, що забезпечують і завіз якісного товару, і його правильне зберігання. І звичайно, дотримуйтесь правил користування!

Які новорічні прикраси кращі? Поради фахівців Клавдіївської фабрики ялинкових іграшок.
- Більше цінуються іграшки, виготовлені вручну. Вони з усіх боків гладенькі. Виготовлені на конвеєрі – мають "шов" уздовж виробу.
- Блискучі скляні іграшки міцніші за матові завдяки шару рідкого срібла.
- Українські виробники не поступаються закордонним. Навпаки – наші іграшки експортуються до багатьох країн світу та перемагають у престижних конкурсах якості.

Підготувала прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"






Коментарі (0)
avatar