реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Миколай, Миколай дітям добре помагай!

Напередодні Дня Святого Миколая, за давньою українською традицією діти звикли очікувати на подарунки. Хтось «замовляв» у доброго Святого іграшку, хтось солодощі чи чесноти, та іноді найкращим подарунком є звичайна увага. А особливо для тих, хто в цьому світі має особливі потреби - для дітей-інвалідів.
Так, вже стало доброю традицією в ЗОШ №27 проведення благодійних акцій, приурочених цьому святу, одна із таких була проведена нещодавно, - 17 грудня. Ініціатором її виступили керівники соціально-психологічної служби школи: Сачивець Галина Віталіївна – соціальний педагог школи, Сорока Світлана Миколаївна – заступник директора з виховної роботи; педагог – організатор Таранько Ярослава $IMAGE2-left$Володимирівна. Адже метою їх роботи є не тільки надання соціально – психологічних консультацій своїм учням, а й залучення їх до допомоги іншим. Розвиток у вихованців милосердя, альтруїзму та необхідності у взаємодопомозі. Тож традиційна ідея по збору речей для дітей з особливими потребами була сприйнята з ентузіазмом і учнями школи і її працівниками.
Бачачи результати акції, стає не страшно за наше майбутнє покоління, адже, щоб там не казали, а факти говорять самі за себе: за неділю було зібрано понад 20 пакетів з речами – одягом та канцелярським приладдям, іграшками. А так, як в гості, на свято прийнято їздити з подарунками, то на кошти, зібрані в межах акції, були придбані солодощі та фрукти.
Цього року, як і минулого, волонтери 27 школи завітали з поздоровленнями до громадської організації «Гіппократ» в місті Чернігові, що об’єднала під своїм крилом 250 сімей з дітьми – інвалідами. Тут забезпечують підтримку і соціально – психологічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше. А також організовують для дітей та їх батьків цікаве і змістовне дозвілля. Підтримати благородну мету вирішили і учні ЗОШ №27, яким не байдужі проблеми інших. Це були восьмикласники Олійник Оля та Шаш Оля, Ірха Владлена та Лещенко Ігор.
Школярі довго готувалися до цього важливого дня, - репетирували номери для виступу, якими можна було б порадувати малечу. Майстрували подарунки з паперу, символічні прикраси у вигляді серця, які були вручені під час візиту діткам та керівнику закладу Фрол Валентині Андріївні.
Теплими словами вдячності зустріли волонтерів керівники організації, подякувавши не тільки за матеріальні подарунки, а й духовну підтримку та наснагу.
Та не тільки вихованці з «Гіппократа» отримали від цього маленького свята задоволення. Юні волонтери також повертались до школи радісні і сповнені нових ідей. Найголовніше, що вони зрозуміли в той день, - позитивні емоції, радість, увагу і підтримку так само приємно і важливо дарувати, як і отримувати, а також істинний зміст і вагу вислову:
«Не будь байдужим!».
Алла Притиченко





Коментарі (0)
avatar