реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У ДАІ з’являться конкуренти!

З нового року право проводити технічний огляд автомобілів матиме не тільки міліція, а й станції техобслуговування будь-якої форми власності. Умова – мати все необхідне для проведення огляду.
Про це повідомив начальник відділу повірки та метрологічної атестації засобів вимірювальної техніки геометричних та механічних величин ДП "Чернігівстандартметрологія" (відділ П та МА ЗВТ ГМВ) Олександр Рубанов.
"З нового року вступає у дію Постанова Кабінету Міністрів щодо введення Порядку надання суб’єктам господарювання права на проведення огляду технічного стану авто", - пояснив він.
Олександр Рубанов повідомив: станція має виконати багато вимог, щоб мати право проводити техогляд. Придбати відповідне обладнання та засоби вимірювальної техніки, спеціально навчити та атестувати персонал.
Складною є процедура отримання права на проведення технічного огляду. Вона передбачає участь органів Держспоживстандарту, ДАІ та Міністерства транспорту і зв’язку. Відділ П та МА ЗВТ ГМВ державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" виконує метрологічну атестацію діагностичної лабораторії СТО.
Потім своє обстеження проводить ДАІ та служби Мінтрансзв’язку. І лише після ретельних перевірок за всіма показниками станція техобслуговування вноситься до Реєстру лабораторій України, що мають право проводити технічний огляд. Хоч, як і раніше, водії будуть отримувати талони в ДАІ.
Зараз власники СТО активно зацікавилися новими можливостями. До ДП "Чернігівстандартметрологія" звернулися представники уже близько 10 станцій, що хотіли б надавати такі послуги. Серед них три станції з Чернігова, інші – з районних центрів.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"






Коментарі (0)
avatar