реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Храмове свято з козацьким кулішем

Храм святої великомучениці Катерини для Чернігова -- унікальний: що козацький, що прнициповий. Як для української церкви, так і для московської -- саме ця два роки явно, а багато років закулісно не давала українцям зайти до свого храму. Намети, хресні ходи з червоними прапорами, мітинги, "стоянія", провокації -- арсенал у московської церкви великий.

Проте, Бог не в сиді, а в правді -- і сьогодні Катерининська церква належить козацькій православній громаді Київського патріархату. На храмове свято прийшло багато людей. І хоча очікуваного освячення храму не сталося -- заважають не стільки промосковські палаточники, скільки ремонтні роботи -- але свято відбулося.

Святкову літургію очолив єпископ чернігівський і ніжинський Іларіон, а йому співслужили єпископи -- луцький і волинський Михаїл, тернопільський і бучацький Нестор, дрогобицький і самбірський Матвій та більше десятка священиків і три диякони.
На службі були помічені заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Приходько, начальник обласної міліції генерал Іван Катеринчук, заступник міського голови Оксана Туник-Фриз.

У храмі встановлено новий, хоча й тимчасовий, іконостас. Чудово співав хор під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Борща.






Коментарі (0)
avatar