реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медицина на селі

Медичне забезпечення населення сільської місцевості Чернігівської області, створення належних житлово-побутових умов для медичних працівників на селі, оснащення санітарним автотранспортом та сучасним обладнанням закладів сільської місцевості, - назвав першочерговими завданням Міністр охорони здоров'я України В.М.Князевич. Ці та багато інших питань підіймалися під час зустрічі В.М.Князевича і голови обласної державної адміністрації В.М. Хоменка із медичною громадськістю Чернігівщини, на яку зібралися керівники лікувально-профілактичних закладів, головні спеціалісти управління охорони здоров'я, преса. Під час зустрічі йшлося також про реформи, які відбудуться у вітчизняній охороні здоров’я найближчим часом.
Особливо було наголошено на необхідності спрямування зусиль медичного загалу на поліпшення здоров’я дітей і матерів, боротьбу із соціально небезпечними хворобами, медичну допомогу хворим серцево-судинними захворюваннями. Було запропоновано створити обласний центр стентування, де на сучасному рівні можна проводити лікування гострої кардіологічної патології. Це знизить рівень смертності та значно покращить якість життя хворих.
Обговорювалося питання надання екстреної та невідкладної швидкої допомоги хворим у віддалених населених пунктах області з умовою прибуття бригад швидкої медичної допомоги у терміні до 15 хв. Пропонувалося звернути увагу на підготовку фельдшерів з надання невідкладної допомоги.
Не залишилося поза увагою учасників розмови і надання екстреної медичної допомоги школярам, навчання вчителів фізичної культури навичкам цієї невідкладної допомоги.
Крім того, Міністр підкреслив необхідність вирішення кадрової проблеми в галузі та покращання фахової підготовки медичних працівників.
Відповідаючи на запитання, Міністр охорони здоров'я підкреслив, що місцевим органам самоврядування необхідно на місцях прийняти відповідні програми, які б забезпечили покращання умов проживання, підвищення оплати праці медичним працівникам, котрі працюють на селі.
В.М.Князевич висловив подяку голові обласної державної адміністрації В.М.Хоменку за предметну увагу, яка приділяється розвитку медичної галузі в області. В свою чергу Володимир Хоменко зауважив: що попри позитивні зрушення, залишається ще низка невирішених проблем, зокрема, повне укомплектування закладів сільської місцевості лікарями, будівництво акушерського корпусу на базі обласної лікарні, покращання матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів ІІ та ІІІ рівнів. Також голова ОДА наголосив на необхідності щоквартального виїзду профільних спеціалістів ЦРЛ до кожного ФАПу з метою реального наближення медичної допомоги до сільського населення.
Учасники зустрічі залишилися задоволені конструктивною розмовою, що відбулася.

Управління у справах преси та інформації ОДА






Коментарі (0)
avatar