реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Три громадяни і єпископ розбрату

Сесія Чернігівської міської ради одним махом визначила чотриьох почесних громадян міста. Ними стали народний художник України Володимир Ємець, заслужений діяч мистецтв Любомир Боднарук, відомий тренер олімпійських чемпіонів Олександр Риков і єпископ УПЦ Московського патріархату Амвросій.

Дивною є сама методика рішень сесії -- надумали і без обговорення присвоїли. Нащо нашим містечковим депутатам якась там громадськість?
А з іншого боку -- після Герарда Кузнєцова уже не дивно, що промосковський єпископ стає почесним. До речі, Андрій Карнабєд, який дійсно багато зробив для збереження аури старовинного міста, почесним громадянином так і не став, а енкаведист -- будь ласка...

Безумовно, і Ємець, і Боднарук, і Риков дійсно немало зробили для міста. А скажіть на милість, що такого хорошого зробив єпископ Амвросій? Благословив військові ординські намети біля Катерининки, внаслідок блокади якої знищено безцінні експонати української культури. Та ще злобливо мстив за слово правди священику Сергію Іваненку, про що недавно писала "Сіверщина". Не по-християнськи це... З цим він і увійде в історію міста. Що б там не вирішували місцеві депутати.

"Сіверщина".






Коментарі (14)
avatar
1
Амвросий - достойный гражданин города Чернигова. То, что он выступает против людей раскалывающих единую православную церковь - это его обязанность и заслуга. Ему не надо ни в чём оправдываться, история всё сама расставит по местам. Спасибо депутатам, что стоят выше мелких людишек, непонимающих, что творят Украине и черниговцам зло.
avatar
2
Ніхто і не чекає оправдань озлобленого "почесного". Такі люди не вміють і не знають що це таке...
А хто творить зло?...
Такий у нас лукавий світ, що ті що сіють зло, проливають кров, називаються сьогодні "миротворцями"... Люди наповнені жовчю ненависті називають себе православними...
Господи, визволи нас від лукавого...
avatar
3
Амвросій - "достойный", насмішили. Людину, яка не вилазить із ярма і інших туди тягне, сіє розбрат в місті, зневажає людей, визнавати почесним громадянином міста - таких депутатів на смітник.
avatar
4
Не будьмо наївними і не уважними!
Комбінація з чотирьох почесних г. - черговий витвір політиканства(безсоромна зрада ідеалам) в міськраді, яке сьогодні панує від місцевих рад до ВРУ. Яскравий зразок - попереднє голосування 22 липня цього року спільно за ініціативою БЮТ і регіоналів, і ПСПУ-СПУ-КПУшників по скасуванню рішення голови ОДА про передачу Храма св. Катерини казацькій громаді в обмін на зняття В.Гольця з посади секретаря ради.
Зрадництво це - стан душі.
avatar
5
Украинская Православная Церковь (УПЦ) является составной частью Московского Патриархата на правах практически полностью независимой в управлении митрополии. В чём же тогда выражена "промосковскость" Амвросия? Я думаю, что обвинять его могут люди плохо знающие историю Украины и историю церкви.

Каковы причины того, что Киевская Митрополия находится в составе Московского Патриахата. Вот, что пишет по этому поводу, такой антимосковский историк, как Орест Субтельный: «… Тим часом інші представники православного духовенства звернулися за підтримкою до московського царя. Це не був безпрецендентний крок. Ще в 1570-х роках Львівське братство контактувало з православною церквою Московії, а на початку XVII ст. багато українських православних ченців утікали до Московії від переслідувань католиків. У 1625 р., переконаний в тому, що православ’я під владою Польщі не має майбутнього, митрополит Борецький звернувся до царя з проханням прийняти Україну під своє покровительство. Проте Москва реагувала з обережністю» Побоючись викликати роздратування Польщі, вона наддала україням підтримку лише заохочуючим словом і грішми (С.155).
… Але у 1686 р., … новообраний митрополит, князь Гедеон – Святополк – Четвертинський, погодився підпорядкувати свою церкву московському патріархові. Гетман Самойлович, козацька старшина, дрібне духовенство і братства одностайно погодилися з цим рішенням. Тим часом православна церква Правобережжя зазнавала шаленого тиску з боку поляків, а з переходом до Греко-католиків таких важливих єпархій, як Львівська, Перемишльска та Луцька, вона вступила в період занепаду» (С.200). "Римо-католицьки утиски на українську віру були такі великі, що вони самі кидали українців в обійми православної Москви - хочаб із-за бажання забазпечити свою віру"(ст.203)

Раскол единой православной церкви сегодня - является одной из главнейших причин дестабилизации церковной жизни на Украине. Выступая за единую церковь, Амвросий, тем самым, борется за единение Украины.

avatar
6
Олегам, усіх гатунків, що вважають себе "руССкими"(росіяни таких, як правило, вважають тільки другосортними хохлами).
1. Маю за правило вести дискусію лише людьми, які мають і честь, і совість.
Тестом є питання визнання чи заперечення голодомору українського народу(визначення за Конституцією України).
2. Якщо хтось публічно заявляє, що цього жахливого геноциду щодо українців не було - вести подальшу дискусію з таким моральним уродом недоцільно. Дискутувати про щось з ним те саме, як кажуть росіяни, що "метать бисер перед свиньями".
3.Горбатого - могила виправить.
avatar
7
Пан Соломаха!
Что же вы так нервничаете? Чем меньше у вас аргументов, тем больше злости и нервов. Кто вас так обидел? Успокойтесь Соломаха и пам"ятайте: МАТЮКИ ПЕРЕТВОРЮЮТЬ ТЕБЕ У МОСКАЛЯ! biggrin
Вы кого моральным уродом, горбатым и свиньёй обзываете? Ореста Субтельного? При чём здесь голод и конституция Украины? Вы о чём? Поадекватнее, будь ласка.
___________________________________
Кохайтеся, чорнобривi, та не з дураками!
avatar
8
Шановні українці і росіяни, з Оресом Субтельним я був знайомий особисто. Так от, версію історії України на яку гаспадін Алех посилається Орест писав спеціально для англомовних американців і канадців 25-30 років тому коли в комуністичному СС було заборонено навіть згадувати подумки про голодомори, а уряд США вважав цей жах вигадкою.
Для "адекватора" повторюю правило кожного свідомого українця:
Якщо хтось публічно заявляє, що цього жахливого геноциду щодо українців не було - вести подальшу дискусію з таким моральним уродом недоцільно і аморально.
Гаспадін, Алех, свамі всьо панятна.
Амінь.
avatar
9
Соломаха, вы русский язык понимаете? Где в моих комментариях хоть что-то было сказано о голодоморе??? Это отдельная тема, требующая отдельного рассмотрения. Речь, в статье и комментариях, ведётся об украинской церкви и о Московском Патриархате!!! Поэтому я и спрашиваю: "Вы адекватный человек или не очень?"
Что касается ссылки на Ореста Субтельного, то она взята из книги: "Субтельный Орест УКРАЇНА: iсторiя/ Пер. з англ. Ю. I. Шевчука; Вст. ст. С.В. Кульчицкого. - 3-тє вид., перероб. i доп. - К.: Либiдь, 1993. 720с.: iл. (University of Toronto Press, 1988).
Придумайте что-нибудь более правдоподобное и будьте поадекватнее biggrin
avatar
10
Гаспадін Алех : "Где в моих комментариях хоть что-то было сказано о голодоморе???"
Дуже б хотілося хоч "что-то о голодоморе" почути від войовничого ідеолога "руССизму" гаспадіна-таварісча Алеха.
avatar