реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Ювілейна виставка

30 серпня в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відкрилась виставка, присвячена 50-річчю відомого ніжинського різьбяра, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Сергія Святного. Мало кому серед знавців народного мистецтва та з середовища народних майстрів не відоме прізвище Святного, завдяки його непосидючому характеру, бурхливому темпераменту та самобутнім різьбленим роботам в жанрі народної іграшки, народних музичних інструментів та традиційного чернігівського посуду. Рідко який серйозний ярмарок в України обходиться без участі ніжинського різьбяра. С.Святний одним з засновників одного з перших в Україні і дуже популярного в Україні Містечка майстрів на традиційному Ніжинському Покровському ярмарку.
Завдяки творчий підтримці відомої київської писанкарки ї давнього товариша по мистецькому цеху Оксани Білоус ніжинські глядячи мають змогу ознайомитись з розкішною виставкою українського традиційного писанкарства та різьбленням по дереву. Заслужений майстер народної творчості України Оксана Білоус представила свою творчу колекцію під назвою „Всесвіт у моїх долонях”, до якої входять сотні писанок ювелірної роботи майже з усіх регіонів України, виконаних на курячих, гусячих та страусиних яйцях та зібраних О.Білоус протягом 15 років.
Серед численних гостей і колег привітати ювіляра приїхав київський народний лірник, народний майстер і фольклорист Василь Буянівський, який заспівав на відкритті своїх пісень.
Виставка працюватиме до 30 вересня.
Чернігівський обласний Осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України щиро вітає Сергія Олексійовича Святного з 50-річним ювілеєм та з 25-річним ювілеєм творчої діяльності та зичить йому здоров’я, родинного щастя та нових творчих здобутків

Володимир Мороз






Коментарі (0)
avatar