реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Коропі українці молитимуться у вагончику

26 червня преосвященніший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив чин освячення каплиці на честь святителя Феодосія, архиєпископа Чернігівського. Разом з владикою молились настоятель храму священик Андрій Ольховик, клірик храму свв. мчч. князя Михаїла і його боярина Федора м. Чернігова прот. Ілля Бідняк та парафіяни храму. Невеличкий храм побудований стараннями засновника громади та мецената Віктора Пантелійовича Шкурка.
У своєму слові преосвященніший владика зазначив: «..Це є перший храм Української Православної Церкви Київського Патріархату в смт. Короп. Він невеликий, але в ньому звершуватимуться богослужіння, молитви і таїнства Православної Церкви, через які багато людей, з ласки Божої, досягнуть спасіння». Богослужіння завершилось уставним многоліттям. Тепер у парафіян смт. Коропа та їхнього настоятеля о. Андрія є можливість повноцінно збиратись для спільної молитви та Євхаристії.

Сайт "Покрова"






Коментарі (2)
avatar
1
Невже всі інші храми належать Московському патріархату? Добре, що наш зявивися. Буде де помолитися при нагоді.
avatar
2
Якби ж українці, такі, як Ви, не виїжджали а закордоння, то і храмів українських було б більше... До речі, в Коропському районі ще діє храм Київського патріархату у Мезині. Зате в самому Коропі московській церкві належать два храми, один з яких постійно закритий.
avatar