реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Мазепа буде у Полтаві. Доки в Чернігові не можуть назвати і вулиці

У Полтаві розпочався збір підписів за встановлення пам'ятника гетьманові Івану МАЗЕПІ на Соборному майдані в центральній частині міста.
Збір ініціювали місцеві осередки політичних партій і громадських організацій національно-демократичного спрямування, серед яких Українська народна партія, НРУ, НСНУ, товариство «Просвіта», «Національний Альянс», «Українська справа», ОУН, «Жіноча громада».
Зібрані підписи разом із зверненням до депутатів про необхідність прийняти відповідне рішення будуть передані до Полтавської міської ради.
Акція відбувається напередодні 300-ї річниці воєнно-політичного виступу гетьмана України Івана МАЗЕПИ та укладення українсько-шведського союзу – визначних подій в історії українського державотворення.
Організатори акції переконані, що пам’ятник видатному державному діячеві І.МАЗЕПІ має бути встановлений саме в центрі Полтави - на Соборному майдані.
Натомість у Чернігові міська рада не може проголосувати навіть за найменування якоїсь вулиці іменем гетьмана, який збудував Троїцький собор, дзвіницю Борисоглібського, оновлював П»ятницьку церкву. Щоправда, хотіли запхати Мазепу кудись на вулицю Квіткову, але дослідник Мазепи Сергій Павленко звернувся до міської ради в такому разі не називати жодної вулиці іменем Мазепи. Доки не прийде нормальний склад міської ради, який назве іменем гетьмана саме центральну вулицю.





Коментарі (1)
avatar
1
Предлагаю всем интересующимся историей прочитать книгу выдающегося русско-украинского историка Н.И.Костомарова "Мазепа", основанной на точном изложении фактов, почерпнутых из огромного комплекса источников русского, украинского, польского ишведского происхождения, о жизни и делах Ивана Мазепы - ловкого политика, авантюриста и стяжателя, оставившего кровавый след в истории Украины и России.
avatar