реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вже рік сидить за гратами Володимир Француз

Цимим днями виповнилася річниця перебування в ув"язненні голови Козелецької районної державної адміністрації, депутата обласної ради (фракція "Нашої України"), батька трьох дітей Володимира Француза за підозрою в отриманні хабаря.

Прокурор області Анатолій Василевський рік тому випромінював оптимізм -- мовляв, прокуратура має всі докази "злочинної діяльності братів Французів". Проте за рік прокуратура і суд не змогли довести їх вини. І не можуть випустити? Чи не хочуть? Чи мають політичне замовлення не випускати людину, яка, наголошу, за рік так і не отримала законного вироку суду?

Рік тому я в "Сіверщині" писав -- не знаю, чи отримував Француз хабаря, але я особисто в це не вірю. Дехто на мене тоді нарікав -- як так, мовляв? Адже прокуратура така впевнена... Рік Француз сидить за гратами -- і де оптимізм прокуратури? Де, до речі, підтримка його партії, для якої він здобув немало голосів на виборах? Де, зрештою, елементарна повага до особистості -- рік без вироку, але в тюрмі?!

Сам Володимир Француз в листі до "Сіверщини" назвав розправу над собою помстою з боку того ж таки прокурора за ненадання земельних ділянок над Київським водосховищем та трасою Київ -- Чернігів. Цю тему прикрито -- хто ж захоче тягатися з прокуратурою? Хто, власне, крім "Сіверщини", сміє вазагалі критикувати прокуратуру?

Зайве звертатися до правоохоронців, до Президента -- гаранта Конституції. І це -- найсумніше. Француз сидить. Важко його дружині, важко старшим донькам. Але, певно, найважче малому сину Олексію -- як йому спілкуватися з однолітками в Острі, з дорослими, які злобливо кидають звинувачення?

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar