реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

"Ізмєннікі" Джордж Вашінгтон, Іван Третій та Іван Мазепа?

Саме в такий ряд поставив доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії, протоієрей УПЦ Київського патріархату отець Юрій Мицик нашого гетьмана на "круглому столі", присвяченому 300-річчю повстання Івана Мазепи. Його провів невтомний директор Центру підвищення кваліфікації державних службовців Володимир Бойко.

Отець Юрій пояснив:" Вашінгтон начебто зрадив Англії, бо боровся за свободу США. Московський князь Іван Третій ханам присягав і його Росія не вважає зрадником. То чому ж мазепа зрадник, якщо він боровся за свободу свого народу?!"

Доповідач показав залу коробку цукерок, зроблених в Україні, на якій Петро Перший гордовито стоїть після Полтавської битви і порівняв таке холуйство з тим, якби в Росії випустили цукерки із зображенням Гудеріана на руїнах Смоленська.

"Круглий стіл" відкривали перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Черниш та заступник голови обласної ради Олег Обушний. Останній переживав -- чому українська нація є донором, постачальником духовної енергії чужим імперіям? чому українці такі роз"єднані? На думку Олега Олексійовича, наша нація була єдиною тільки двічі -- при Святославі, що дійшов до Волги і Північного Кавказу, і при Богдану Хмельницькому.

Олександр Коваленко, декан історичного факультету, демонструючи слайди з Батурина, зумів ненав"язливо проагітувати за Віктора Ющенка на другий президентський термін:" Якщо Бог дасть і Віктор Андрійович надовше залишиться Президентом, то Батурин буде відновлений".

Наш Сергій Павленко, найбільший дослідник постаті і доби Івана Мазепи, був у центрі заходу. І кияни на його фоні виглядали аж ніяк не виграшно. Захід завершився фільмом "Анатема" -- підпільний фільм підпільної нації.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (1)
avatar
1
Ужас. Как можно комментировать таки слова: "наша нація була єдиною тільки двічі -- при Святославі, що дійшов до Волги...". Какая нация была в Х веке? Существовало ли тогда слово Украина?
Либо автор совершенно не понимает, что такое "нация", либо он умышленно вводит читателей в заблуждение. В лучших традициях геббельсовской пропаганды.
avatar