реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Єпископ Київського патріархату закликав полюбити... Московський

День Святого Духа -- іменини землі. Так писав колись Максиміліан Волошин, видатний російський поет, або, як його назвав Чичибабін, "буддийский поп, украинский паныч" -- його прізвище по батьку Кирієнко. Господь посилає на землю на Трійцю дощ -- як своє благословення своєму ж творінню...
 
В проповіді на День Святого Духа у П"ятницькій церкві Чернігові єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон нагадував -- треба відкрити серце Духу Божому, духу любові. Якщо ми Христові. Нам прикро чути образи, звинувачення, неправду від братів і сестер з Московського патріархату. Але вони прийдуть до нас і попросять прощення тоді, коли ми будемо до цього готові -- саме ми, прихильники Київського патріархату, незалежної української Церкви, маємо полюбити тих, хто вважає себе належним до патріархату Московського.
 
Владика Іларіон нещодавно повернувся з Грузії, де брав участь в екуменічній зустрічі представників різних конфесій. Єпископ отримав благословення від грузинського патріарха Ілії Другого. "Православний світ молиться за нас і чекає, коли ми самі наведемо порядок у своєму домі, -- говорив владика Іларіон".
 
Василь Чепурний.





Коментарі (0)
avatar