реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Єпископ Амвросій залишається на службі Москві

Українська держава зареєструвала зміни до Статуту Української православної церкви Московського патріархату ---відділення від Москви не сталося.
Читаємо новий Статут -- пункт 5 загальних положень визначає, що це є частина Руської православної Церкви. Ще раз підкреслено її несамостійний статус таким положенням:" 3. Українська Православна Церква з'єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву".
Пункт знову 5 розділу про собор єпископів:" Собор єпископів діє на підставі священних канонів Церкви, постанов Помісних і Архієрейських Соборів Руської Православної Церкви, а також Соборів Української Православної Церкви". Тобто на першому місці -- таки постанови соборів московських, а не українських!
Відповідно предстоятель цієї церкви благословляється московським патріархом -- про це говорить пункт 2 розділу про предстоятеля. І ще два цікаві пункти, які варто подати в оригіналі:" 4. Ім'я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України підноситься за богослужінням у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви після імені Святішого Патріарха Московського і всієї Русі.
5. Під час богослужінь Предстоятель Української Православної Церкви поминається як «Господин и Отец наш (ім'я) Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины». Оце вам і незалежність, і мова!
А щоб ніхто не сумнівався, "7. Як Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України є постійним членом Священного Синоду Руської Православної Церкви". Невже не зрозуміло, що до складу Синоду РПЦ не входять предстоятелі ні Румунської, ні Грузинської, ні Болгарської, ні інших незалежних церков...

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar