реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Здоров’я нації – ключове питання

12 червня у приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся брифінг заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька щодо реалізації програми «Здоров’я нації».
Посадовець висвітлив питання щодо стратегічних напрямків роботи органів влади на найближчий період, серед яких:
- підвищення рівня забезпечення населення якісною матеріально – спортивною базою, у тому числі вирішення питань щодо будівництва капітальних споруд, які відповідають вимогам міжнародних стандартів,
- подальший розвиток мережі фізкультурно-спортивних закладів, особливо в сільській місцевості, їх відповідне матеріально-технічне оснащення та забезпечення ефективної діяльності.
Безперечно, що спорт займає найважливіше місце для здоров`я людини. Саме тому Володимир Приходько більшість часу акцентував увагу цьому питанню. Для фізкультурно-оздоровчих занять в області, наприклад, задіяні 26 стадіонів, 13 лижних баз, 8 критих плав басейнів, 769 футбольних полів, 420 спортивних залів… Рівень забезпечення області спортивними спорудами в розрахунку на 10 тисяч чоловік населення становить в середньому 26 відсотків.
- В Чернігівській області розвивається 56 видів спорту, - сказав В.Приходько, - у тому числі 21 олімпійський. Найбільш популярними видами спорту є футбол, легка атлетика, волейбол. В сільській місцевості розвивається 22 види спорту. Також пріоритетними для регіону видами спорту з спортивних змагань є біатлон, лижні гонки, важка атлетика, кульова стрільба, вільна боротьба, самбо, дзюдо і сумо, легка атлетика, пляжний волейбол…
Державний службовець розповів присутнім про те, що зроблено у цій галузі в області, і що планується зробити в перспективі, скільки бюджетних асигнувань витрачено та буде збільшено на розвиток фізичної культури і спорту.
Спільно з інвесторами і керівництвом комунального закладу «Обласний палац спорту» відпрацьовується питання будівництва в Чернігові комплексу критих та відкритих спортивних споруд, які б за своїми параметрами відповідали вимогам міжнародних стандартів. Такі об’єкти включені до переліку інвестиційних проектів спрямованих на соціально-економічний розвиток Чернігівської області, що частково фінансуються з державного бюджету.
Тільки тоді, коли ці плани-проекти реалізуються, можна вести мову про справжні наміри влади щодо дієвого, а не паперового оздоровлення нації.
Сергій КОРДИК





Коментарі (0)
avatar