реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігів – центр конфлікту... навколо «ЧеЗаРа»

«Ні – банкрутству «ЧеЗаРа» - під таким гаслом біля центрального офісу банку «Демарк» в Чернігові, учора працівники заводу організували і провели пікет щодо недопущення банкрутства славнозвісного колись Чернігівського радіоприладного заводу.
Як відомо, навколо цього підприємства розпочався повномасштабний конфлікт між головою правління Костянтином Колесником і словацькою інвестиційною компанією Arka Kapital, яку очолює Павол Крупа. Нагадаємо, що серйозні непорозуміння виникли після того, як пану Колеснику стало відомо про ймовірні наміри іноземних інвесторів щодо скорочення діяльності підприємства у подальшому виробництві спеціальних датчиків для космічної галузі Росії.
Словаки на практиці стикнулися з перешкодами вітчизняної номенклатури. Хоча іноземна компанія володіє більш як 50-ти відсотками акцій і увійшли до наглядової ради ВАТ «ЧеЗаРа», команда Колесника чинить надзвичайні перешкоди для участі нових акціонерів в управлінні заводом.
На початку травня Господарський суд Чернігівської області розпочав процедуру банкрутства підприємства за заявою голови правління пана Колесника. Через юридичні колізії та окремі правові норми, що визначають у подібній ситуації специфічні напрямки банкрутства, Павол Крупа може позбутися взагалі участі і в формальному керівництві заводом. В цьому якраз неабияк зацікавлені стратегічні партнери пана Колесника – російські військові інституції, і не тільки вони…
Схоже, що свої дивіденди прагне отримати від цього і така потужна структура як банк «Демарк», який ще до цього конфлікту надав заводу позику у кілька мільйонів гривень. І ось тепер «трійка» зацікавлених сторін (російські компанії, «фактичне» нинішнє керівництво заводу та банк «Демарк») активно пролонгує напрямки на східний вектор…

Сергій КОРДИК






Коментарі (0)
avatar