реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Позиція УНП щодо ЧеЗаРи

Чернігівська обласна організація Української Народної партії звертає увагу громадськості, влади на ситуацію, що склалася навколо ВАТ «ЧеЗаРа» колись найбільшого в області підприємства, яке багато років знаходиться в занепаді, а сьогодні опинилося під загрозою ліквідації.

Останні спроби керівництва ВАТ в судовому порядку визнати його банкрутом та зриви на протязі декількох років загальних зборів акціонерів створили небезпечний прецедент щодо порушення прав акціонерів в міжнародному масштабі. Фактично мова йде не тільки про спробу ошукати дрібних акціонерів – тисяч нинішніх і колишніх працівників підприємства, які вклали свої майнові сертифікати в акції підприємства, а й ошукати закордонних інвесторів з компанії Arca Capital (Словаччина), яка нещодавно придбала більшість з належних їй 54,33% акцій у наближених до нинішнього керівництва ВАТ структур. Вилучення за допомогою різних схем активів акціонерних товариств з під контролю акціонерів відбувалося і раніше на багатьох приватизованих підприємствах області. Але спроба ошукати інвестора шляхом продажу йому контрольного пакету акцій з наступним фактичним «дерибаном» підприємства відбувається вперше. Це ще більше погіршує інвестиційну привабливість Чернігівської області, яке є однією з найменш економічно розвинутих в Україні.

Ситуація, що склалася з ВАТ «ЧеЗаРа», є наслідком також бездіяльності збоку керівництва Фонду державного майна України, яке володіє 25% акцій ВАТ та інших державних органів, що регулюють корпоративні відносини.

Чернігівська обласна організація Української Народної партії вимагає від правоохоронних органів провести перевірку законності дій керівництва ВАТ «ЧеЗаРа» та звертає увагу на бездіяльність керівництва Фонду державного майна України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо захисту прав акціонерів.

В той же час сподіваємось, що і з боку інвесторів з словацької компанії Arca Capital належним чином будуть виконуватися інвестиційні зобов’язання. Це унеможливить спекуляції навколо подій на ВАТ”ЧеЗаРа”.

Володимир Ступак, депутат Чернігівської міської ради, голова обласної організації Української Народної партії






Коментарі (0)
avatar