реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Фокуси Жванії

Пам’ятаю, як плакала борзнянка Галина Носелевська у Ніжині, коли на площу у 2004 році транслювався виступ Віктора Ющенка: «Такого мужчину отруїли!» Він раз по раз прикладав хустинку до губ, які не тримали слини, погано говорив… Тепер же Давид Жванія, грузинський мільйонер, що був серед «любих друзів» Ющенка, заявив: Ющенка не труїли! А що ж це тоді було? Сказав «а» — кажи й «б»! Ні, мовчить, і в Генеральну прокуратуру не ходить для свідчень щодо отруєння. Прокуратура думає — чи не допитати Жванію силою? Заявою Жванії навіть регіонали зганьбували — мовляв, це вже зовсім…

Росія після отруєння Ющенка активно поширювала версію — мовляв, у Ющенка проказа. Правда, обережна Європа не переставала цілуватися з ним, і дурна версія заглухла — закордонні президенти не стали б перехоплювати інфекцію. Зрештою, міжнародна експертиза встановила: Ющенка таки отруєно, і саме діоксином. Чому ж тепер така заява Жванії, який теж був там, де пили і їли друзі Ющенка?

Звичайно, для мене, громадянина України, це ганьба: через три з половиною роки не знати, хто отруїв мого Президента. Звичайно, це ганьба для всієї влади — досі бути в невіданні. Ганьба для прокуратури. Ганьба для міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який ген коли заявляв, що знає, в супроводі якого народного депутата і з якої країни завозився діоксин для Президента України. І — мовчок.

Але думаю собі: Президент тому й позбувся «любих друзів», що з ними ні випити, ні з’їсти, ні Україну будувати. Чужі жванії для України — тут вони тільки загрібають мільйони.

До речі, ви не забули, що два міністри внутрішніх справ (Білокінь і Цушко) втекли з України, і обидва — в Росію.

Василь ЧЕПУРНИЙ.





Коментарі (0)
avatar