реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Військовослужбовці і журналісти браталися в бою


У Чернігівській області 3 червня відбувся військово-спортивний конкурс «Журналісти захищають Вітчизну» на кубок міністра оборони України, приуроченого до Дня журналістики.
Змагання проводилося на одному з військових полігонів 169-го навчального центру Міністерства оборони України і поєднувало метання імітаційної гранати, одягання протигазу, стрільбу з пістолета Макарова та автомата Калашникова, випуск настінної «блискавки».
В заходах брало участь 19 команд, серед яких такі відомі телеканали, як Новий канал (підсумковий бал - 185), 5-й канал (170 балів), НТН (91), NTV (165), 1-й діловий канал (125), MAXXI TV (110). Серед друкованих видань: «Комерсант» (220 балів), «Київські відомості» (130), «Вечірні вісті» (123), а також Чернігівське обласне телебачення, «Сіверщина», Укрінформ, «Народна армія», «Військо України» та інші засоби масової інформації.
Оцінювання результатів відбувалося у двох напрямках - збірних команд та окремо по ЗМІ. Перше місце виборола команда газети «Комерсант», друге – телеканал «Відеоньюст» (м. Київ), а третє – «Новий канал». Представники від «Сіверщини» серед дев’ятнадцяти команд, що брали участь у змаганнях, посіли шосте місце (175 балів), Чернігівське обласне телебачення – дев’яте місце (155 балів).
Представники військових видань змагалися поза конкурсом, оскільки їх вогневу та інші види підготовки порівнювати з цивільними «бійцями» засобів масової інформації було б нелогічно. Хоча, як на мене, можна було б організувати змагання серед самих військовиків і серед цивільних ЗМІ окремо.
Показові, на перший погляд, такі заходи потрібні, бо вони, по-перше, згуртовують журналістів, які співпрацюють з Міністерством оборони України, а по-друге, представники журналістської братії самі відчули на собі деякі специфічні ази військової служби та побували в різних конкретних ситуаціях, які наближені до нестандартно реальних.
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar