реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Обікрадено Серединську сільську раду

Це сталося в ніч на середу. Вранці я прибув на місце злочину. Тут уже працювала оперативно-слідча бригада міліції. Було встановлено, що злочинці (чи злочинець) спершу спробували пробратися через парадний вхід. Перші зовнішні двері були зламані, але далі пройти не вдалося. Тоді злодії зайшли з іншого боку будинку, зірвали металеву решітку з вікна і залізли всередину через кватирку.

Що вкрадено? На початок розслідування достеменно було відомо лише, що пропав блок пам’яті з комп’ютера. Секретар сільради повідомила мені, що там не було особливо цінної інформації. Але, оскільки в області почастішали випадки крадіжок із сільрад комп’ютерної бази даних, особливо стосовно землі і майна, я все ж поцікавився цим моментом. Звичайно, на самому початку розслідування міліція цілком резонно відмовилася давати якісь коментарі. Але мені повідомили, що не відкидаючи різних версій, все ж більш схильні до іншої: це звичайна побутова крадіжка з метою наживи, «щоб заробити на випивку». Мені показали вже й кількох підозрюваних сільських п’яничок, яких почали опитувати. Дехто мав такий бридотний вигляд, що на нього не піднімалась фотокамера. Інший — молодий і доволі симпатичний хлопець 24 років, з яких 5 відсидів в ув’язненні. На моє запитання, чому випиває, відповів: «А хто зараз не п’є?» Пив і його батько, якого 7 років тому випадково застрелив з рушниці п’яний односелець. Мати загинула три роки тому в автомобільній катастрофі при виїзді з Чернігова, причому разом з другим чоловіком і пасинком. Хлопець перебивається випадковими заробітками, щось допоможе сестрі, щось односельцям по городу.

Що ж, слідство, як говориться, покаже. Може, міліція тут цілком має рацію щодо причин злочину. Головна причина — таке життя, як сказали мені молоді міліціянти. А ще порадили, як журналістові, не дуже «зациклюватися» на цьому інцидентові, а подивитися, скільки всього діється довкола, скільки розвалюється і розкрадається. Що ж, суща правда. І приклади можна побачити вже за сотню метрів від обікраденої сільради. Але то вже —окрема тема…

Петро АНТОНЕНКО.






Коментарі (0)
avatar