реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Життєдайне джерело

Часто так буває: ми завжди кудись мчимось з надією на те, що лише там, «за горами», віднайдемо чудові ландшафти, натрапимо на казкові краєвиди, відчуватимемо багатогранний світ «чужої» території, а того, що є зовсім поруч, — не помічаємо.

При в’їзді в село Чорнотичі Сосницького району є дивовижне джерело — особливий струмок, біля якого зупиняються подорожні, аби скропитися освяченою водою, а вода струменіє звідти прохолодна до нестями, аж зводить вилиці, і чиста-чиста, як кришталь. У цьому ми – журналісти «Сіверщини» — пересвідчились, коли побували тут.

Прибережна захисна смуга джерела, яке було відкрито на честь святих апостолів Петра і Павла, досягає 25 метрів. Освятив його ще 2005 року настоятель Святодмитрієвської церкви отець Ярослав. У воді, що постійно витікає з освяченого струмка, спеціалісти винайшли потрібні для людського організму залізо, марганець, хлориди, мідь, сульфати.

Біля джерела збудована невеличка капличка, де подорожній, зупинившись, може спокійно помолитись, навіть не знаючи молитви, — на її стінах усередині вміщені основні молитовні тексти. Щоправда, хтось вже безсоромно поцупив одну ікону, найімовірніше – Божої Матері…

Тиша та благодать панує в цьому райському куточку Сосницького краю Чернігівщини.

Сергій КОРДИК.
Фото автора.





Коментарі (0)
avatar