реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Банкрутство поки що не відбулось

Президент вимагає визнати банкрутом?!

20 травня 2008 року Господарський суд Чернігівської області розглянув справу про банкрутство ВАТ «ЧеЗаРа». З позовом до суду звернувся сам голова правління «ЧеЗаРа» Костянтин Колесник. Саме той Колесник, що за останній десяток років скоротив більше 14 тисяч робітників, затягнув підприємство в кабальні кредити банку «Демарк» (23% річних). Тільки за останні 2 місяці за зухвало цинічними цінами було продано майно, створене не одним поколінням чернігівців:

- дочці та зятю — торговий дім «Івушка»;

- племіннику — ДП «Екран»;

- брату — ДП «Рапід»;

- гаражний комплекс за ціною 10-ти чернігівських квартир;

- корпус у 10 разів дешевше від ринкової вартості.

Щоб прикрити такі діяння і продовжити розпродувати майно підприємства, що залишилось (санаторій «Електронік», база відпочинку «Лада», адміністративний корпус і т.д.), затіяна процедура банкрутства.
Хочемо нагадати, що ВАТ «ЧеЗаРа» входить до списку стратегічних підприємств України, і на будь-які дії, тим більше — початок процедури банкрутства, повинно бути рішення Кабінету Міністрів. Особливо якщо врахувати, що 25%+1 акція знаходиться в державній власності.

У залі суду

На судовому засіданні представник Фонду державного майна заявив, що президент правління Костянтин Колесник не мав права розпочинати процедуру банкрутства без рішення акціонерів. На це ж звернули увагу суду і представники прокуратури, які додали, що президент правління перевищив свої повноваження, виписані в статуті ВАТ «ЧеЗаРа». Представник компанії «Arca Capital», котра володіє 54% акцій «ЧеЗаРа», Мирослав Клука заявив, що вони як найбільші акціонери – проти банкрутства підприємства.

Під час судового засідання було встановлено, що борг ВАТ «ЧеЗаРа» складає близько 22 млн грн. На 20 травня на рахунку «ЧеЗаРа» було 14 млн грн. За останні 3 місяці продано майна більш ніж на 20 млн грн. На запитання представника «Arca Capital», чому ж не гасяться боргові зобов’язання, Костянтин Колесник як голова правління не відповів.

На вулиці

Громадське об’єднання «Наш дім» проводило пікетування приміщення суду з вимогою не допустити банкрутства одного з найбільших підприємств. Понад 20 активістів за допомогою гучномовців створили шумову завісу, яка заважала нормальному функціонуванню суду. Голова об’єднання «Наш дім» Володимир Добриця наголосив: «Мета даного заходу — не допустити розпродаж майна та скорочення робітників ВАТ «ЧеЗаРа», тим більше визнання такого потужного підприємства банкрутом». Він запевнив, що наступне засідання суду 23 травня пройде за такої ж атмосфери.






Коментарі (0)
avatar