реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Миколин ярмарок

Для тих, хто ще не спланував цих вихідних, маю гарну пропозицію: опинитися 17 травня на Театральній площі Прилук. Це місце казкове, бо його ще немає на карті. Площа Театральна дооблаштовується цього тижня й відкриється найближчого святкового вихідного дня.
Свято передбачає й повернення до рідного міста Миколи Федоровича Яковченка та його коротколапого друга Фан-Фана. Сидітимуть вони тепер під будівлею театру, увіковічнені в пам’ятнику майстром Володимиром Чепеликом.
Почнеться святкування рано — о 9-ій годині й триватиме до вечора. На самій Театральній площі краєзнавчий музей разом із "Домом Миколи" розгорнуть експозицію «Володар стихії сміху» просто неба, куди ввійдуть світлини Яковченка в житті, на сцені театру, в кіно й документи, котрими нагороджувалася творчість митця. Можливо, буде представлено елементи його вишиваного одягу й костюм ним зіграного Прокопа Сірка із кінофільму "За двома зайцями".
На Театральній площі книгарня розгорне "Миколин ярмарок". У проекті "Письменники за прилавком" братимуть участь митці, що працюють з видавництвами "Нора-друк", "Грані-Т", "Ярославів вал", "Факт". Будуть представники піару та дирекції цих видавництв.
Із самих письменників очікуються в гості Юрій Покальчук, Марина Мєднікова, Михайло Слабошпицький, Дмитро Стус, Євгенія Кононенко, Іван Андрусяк, Олесь Ільченко. З наших рідних майстрів слова "Просвіта" представлятиме Євгена Постульгу й Валентину Грибенко. Із художників можна буде милуватися Анатолієм Риженком, Вікторією Копасовою, Юрієм Шевченком.
На відкриття пам’ятника Яковченку приїде сам автор — Володимир Чепелик, він же член Спілки художників України, прибуде директор театру ім.І.Франка Захаревич Михайло, в котрому минули кращі творчі роки митця.
Просто програма заходів на 17 травня.
Від 9:00 й упродовж дня на Центральній площі Прилук — гала-концерт «Володарі веселого настрою» за участю майстрів і мистецтв України. На екранах ітиме пряма трансляція з Театральної площі.
Так само від 9:00 й упродовж дня на Театральній площі — експозиція просто неба «Володар стихії сміху», поряд — книгарня «Письменники за прилавком».
Водночас на вул. Вокзальній — виставка декоративно-прикладного мистецтва «Квіткові фантазії».
Від 9:00 й упродовж дня на розі вулиць Київської та Переяславської й на розі Вокзальної та Миколаївської працюватимуть два фольклорних майданчики «Заспіваймо пісню веселеньку».
О 9:30 на перехресті вулиць Київської та Переяславської гостей чекає пісенно-хореографічне дійство — відкриття Миколиного ярмарку «Колорит української душі», й далі Миколин ярмарок матиме місце упродовж дня.
О 10:00 відбудеться урочисте відкриття Театральної площі та пам'ятника народному артисту України, славетному земляку Миколі Яковченку. Нагородження переможців І Всеукраїнського конкурсу акторської майстерності імені Миколи Яковченка.
З 11:30 до 16:30 на Театральній площі, в МБК й на танцювальному майданчику МБК — дитячий художній пленер «Палітра сміху», вистава Київського академічного Молодого театру за п'єсою М.Старицького «За двома зайцями», концертно-розважальна програма на імпровізованій цирковій арені «Калейдоскоп дитячих усмішок», розважально-ігрова програма «В країні Сандалії», слайд-шоу «Життя і творчість Миколи Яковченка», перегляд документальних фільмів, спортивно-розважальна програма для мам, тат, бабусь, дідусів та малюків «Приколи нашого містечка».
О 16.30 велика концертно-розважальна програма «Смійтеся на здоров'я»: перші кроки Книги рекордів Гіннеса за Яковченком «Вареничні перегони»; робота майданчика гумору на приз Миколи Яковченка «Володарі вільного мікрофона»;концертна програма за участю майстрів мистецтв України.
З 19:00 працюватиме вечірній кінотеатр просто неба на Театральній площі, де показуватимуть художній фільм-спектакль «Фараони».
О 22:00 завершить дійство святковий феєрверк «Віват, Яковченко!».
Подарував це свято рідному місту його Почесний громадянин, меценат Юрій Коптєв.
Орися ГРИГОРЕНКО,
голова Прилуцької "Просвіти".





Коментарі (0)
avatar