реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Мазепину дошку -- на Троїцький собор!

Президент зобов"язав відзначити 1020-річчя хрещення Руси. І правильно зробив -- хоч так нагадати нації своїй і чужим "откуду єсть пошла Земля Руська", а то для багатьох малограмотних тільки й світу, що в Москві. Між тим, як Київ хрестив Русь, коли на місці Москви тільки й була гнила вода (переклад назви Москви)...

Саме про глибину нашої історії нагадав на першому засіданні обласного оргкомітету перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Черниш. І він же повів мову про недостойну поведінку московської церкви, яка вжен другий рік тримає антисанітарний блок-пост біля Катерининської церкви. До речі, як сказав генеральний директор Національного історико-архітектурного заповідника "Чернігів стародавній" Юрій Соболь, у Києві "вибито" кошти на ремонт храму, але при такому окупаційному режимові ці гроші можуть бути втрачені. До речі, а чому ж ніхто не покладе затрати на УПЦ МП, чому знову українська держава має покривати беззаконня?

Багато пропозицій висловлювали представники церков, органів влади -- скажімо, в моє вухо запали ідеї про фестивалі в Любечі бойових мистецтв та в Чернігові "Мстислав-фест" середньовічного мистецтва. Цікаву ідею подав секретар єпархіального управління УПЦ Київського патрархату о. Роман Кіник -- встановити на П"ятницькій церкві герб гетьмана Мазепи, який там був до руйнування храму. А чому не продовжити ідею і не вимагати встановлення таких гербів на всіх храмах, які будував чи відновлював гетьман -- в тому числі і на Троїцькому соборі, де знаходиться тимчасово кафедра єпископа УПЦ МП?

Василь Чепурний.






Коментарі (0)
avatar