реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Хлопці йдуть в армію. Українська церква їх благословляє

Під оркестровий марш крокували призовники по плацу Чернігівського військового комісаріату, і хай ще не зовсім відчеканені їхні армійські рухи, та відчувається, що вони гідно впишуться в ряди української армії. А навпроти їх, обабіч заасфальтованої площадки, знаходилися батьки, друзі, кохані. Час від часу витирали сльози на своїх очах матері, які виростили своїх хлопців і ось тепер – вісімнадцятирічних – віддають на деякий час для «виховання» іншим – військовикам.

На урочистих зборах, що пройшли цього разу в Чернігівському комісаріаті з приводу перших офіційних проводів юнаків до лав Збройних Сил України та інших військових формувань, прийняли участь представники влади, духовенства, громадських організацій, колишні військові, школярки-старшокласниці.
Перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, голова обласної призивної комісії Георгій Черниш у своїй вступній промові висловив особливу вдячність батькам, які виростили і виховали своїх синів – справжніх патріотів української держави, а юнакам побажав змужніти в лавах армії та бути зажди достойними слова українця.
Секретар міської Ради Віталій Голець від імені депутатського корпусу міськради наголосив на тому, аби батьки не хвилювалися за своїх синів, бо сьогодні держава, як ніколи, приділяє особливу увагу українському війську. Майбутнім солдатам він побажав загартованості, мужності, витримки при формуванні справжнього чоловічого характеру, знаходячись в армії.

Військовий комісар Чернігівського військового обласного комісаріату полковник Ярослав Рутар стисло акцентував увагу на перспективах армійської служби, нових підходах до військових питань, висловив сподівання, що батьки призовників через рік побачать своїх юнаків вже змужнілими, більш здоровими та загартованими.

«Ми подумки будемо завжди з вами служити», - так емоційно у своїй короткій промові висловилась мати одного з призовників Галина Макаренко та вручила величезний коровай своєму синові, який, безумовно, поділиться після офіційних торжеств, зі своїми новими друзями.

Родзинкою проводів юнаків до армійських лав стало благословення секретаря Чернігівського єпархіального управління Київського патріархату отця Романа, який за давнім християнським звичаєм кожного новобранця окропив освяченою водою, вручив кожному святу іконку, прочитав «Отче наш» та помолився за тих, хто йде служити в українське військо. Отець Роман побажав надійних друзів, з якими легше долати труднощі, хороших командирів, від яких залежить подальша служба. «Як в церкві, так і в армії, - підкреслив священнослужитель, - послуг є більший від поста і молитви, а тому слухайтесь своїх командирів і тоді все буде добре. Пам’ятайте, що вас завжди чекатимуть батьки і майбутні дружини».
Проводжав в армію хлопців
з іншими журналістами Сергій КОРДИК









Коментарі (0)
avatar