реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

«Чернігів – територія без дерибану землі !»

Щоб зменшити загрозу реалізації зухвалих проектів з дерибану землі, знищення зелених зон в місті, на кшталт «об’їздної» дороги під Валом через Кордівку, необхідно реалізувати Програму забезпечення більшої прозорості дій влади щодо виділення та використання земельних ділянок в місті Чернігові:

1. Визначити в натурі межі усіх природоохоронних об’єктів та зелених зон міста, в першу чергу водоохоронних зон річок Десна, Стрижень, Білоус.
2. Визначити розміри та приналежність усіх земельних ділянок в місті, в першу чергу комунальних підприємств (на кшталт КП "Міський парк культури та відпочинку"), установ, шкіл, лікарень, ЖЕКів тощо.
3. Створити відкритий для громадян Міський реєстр власників і користувачів земельних ділянок та умов на яких вони це здійснюють.
4. Визначити перелік земельних ділянок на яких можливе в інтересах громади нове будівництво або реконструкція після проведення громадських слухань по кожній такій ділянці.
5. Визначити і оприлюднити перелік земельних ділянок, в першу чергу в промисловій зоні міста, які неефективно та не за призначенням використовуються.

Всім небайдужим до майбутнього нашого міста вимагати від Чернігівської міської ради до реалізації Програми забезпечення більшої прозорості дій влади щодо виділення та використання земельних ділянок в місті Чернігові накласти тимчасовий мораторій на виділення під забудову нових земельних ділянок.
Сергій Соломаха,
економічний оглядач «Сіверщини»






Коментарі (0)
avatar