реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Виробляємо харчі, напої і тютюн

Про роботу промисловості
області в січні–лютому 2008 року

У січні–лютому 2008 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 1,4 млрд.грн., з якої 0,5 млрд.грн. – товари широкого та тривалого використання.

Обсяги виробництва продукції промисловості, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилися на 7,9% (в Україні промислове виробництво зросло на 8,8).

Краще працювали підприємства міст Чернігів, Ніжин та Прилуки, а також 15 районів області. Суттєве зростання виробництва відбулося в Бахмацькому, Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Корюківському, Куликівському, Н-Сіверському та Сосницькому районах.

У переробній промисловості обсяги продукції зросли на 10,8%. Суттєвого приросту (9–66%) досягнуто у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, в обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, машинобудуванні, целюлозно-паперовому, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів.

У добувній промисловості обсяги знизилися на 9%. На підприємствах з виробництва і розподілення електроенергії приріст становив 3,3%.
Упродовж січня–лютого 2008р. зросло виробництво хімічних волокон, автобусів, котлів центрального опалення, вогнегасників, шпалер.
Серед продуктів харчування більше, ніж рік тому, вироблено обробленого молока, вершкового масла, кисломолочних продуктів, жирних сирів, крохмалю, макаронних та кондитерських виробів тощо. При цьому скоротилося виробництво соняшникової олії, свіжих сирів, борошна, ковбасних, хлібобулочних виробів, пива, безалкогольних напоїв.

Підприємствами легкої промисловості вироблено більше тканин, взуття, окремих видів швейних виробів, але менше – льону розволокненого.

Заступник начальника
Головного управління Д.І.Ашихміна






Коментарі (0)
avatar