реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Контрактна служба під загрозою?

Перебуваючи на території Першої окремої гвардійської танкової бригади 8 армійського корпусу Збройних Сил України, що розміщена на Чернігівщині, Віктор Ющенко не обминув увагою питання з виконання державної програми щодо створення професійних національних Збройних Сил з комплектуванням на контрактній основі.
Повний перехід на нову систему військової служби якраз у 2009 році нині під загрозою, оскільки, як заявив Президент України, ще необхідно реалізувати кілька суттєвих програм, направлених на покращення життя військовиків, які служать і служитимуть в армії за контрактом. Треба повністю переобладнати інфраструктуру військових об’єктів, казарм - жити в таких умовах, в яких зараз знаходяться військовослужбовці, контрактники не в змозі, бо це буде підміна понять, а не реформування.
Для остаточного переходу на контрактну основу військової служби Уряд та Міністерство оборони України повинні забезпечити всі умови, включно з підготовкою нових Уставів. Також Віктор Ющенко підкреслив, що повинні бути розроблені механізми, які б дозволили значно підвищити грошове забезпечення військовослужбовців до розмірів забезпечення відповідних категорій державних службовців.
Через те, що в останні роки через спішні доплати за військові і спеціальні звання (різниці між чинами в грошовому еквіваленті майже не видно), як, до речі, і в системі Міністерства внутрішніх справ, офіцерські титули повністю нівелювалися, Президент України зробив акцент на необхідності істотного збільшення розмірів надбавок саме за військове звання.
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar