реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чи буде пікет почесного консульства Росії в Чернігові?

Українців фіно-угорських держав захищатимуть у Києві
Акція на захист української діаспори у Російській Федерації пройде 28 лютого у Києві. Громадські активісти пікетуватимуть посольство РФ в Україні.

Представники громадськості, науковці та східні діаспоряни висловлюють протест проти вбивств активістів та керівників української громади РФ, які стались за президента Путіна. Українці Російської Федерації вимагатимуть відновлення сотень українських шкіл, знищених у 1933-році, повернення Ногінського Свято-Троїцкого храму Київському Патріархату, збереження Бібліотеки української літератури в Москві.

За інформацією Вікіпедії у РФ проживає майже 3 млн. українців, що складає 2% населення РФ. Найбільші діаспори існують на фіно-угорських землях, зокрема у Москві та Московській області (Мерянія) мешкає понад 400 тис. українців, у Ханти-Мансійському окрузі – 123 тис., в Інгерманландії – понад 130 тис. У відсоткову відношенні найбільше українців мешкають у центральній Ненії (Ямало-Ненецький ОА) – 13%, Ханти-Мансійському АО – 8,6%, Комі – 6,1%, Східній Ненії (Долгано-Ненецький ОА) – 6,1%, Східній Саамії – 6,4%, Західній Ненії (Ненецький ОА) – 3,2% та інших фіно-угорських державах РФ.

Становище корінного для південних частин РФ українського народу мало чим відрізняється від становища фіно-угрів. Так з 1989 року українці РФ втратили 1420 тис. чоловік, а це майже 33% від усієї кількості.

За інф. Націоналістичний Портал






Коментарі (0)
avatar