реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

ОПОЗИЦІЯ ОПАНУВАЛА ГОЛОВНУ ПОЗИЦІЮ

На мою депутатську адресу надійшов лист на бланку фракції Партії регіонів за підписом Віктора Януковича, який представляється в цьому листі, як «Голова Опозиційного уряду України».
До листа додається «Протокол №2 засідання Опозиційного уряду України від 6 лютого 2008 року».
У «протоколі» подано прізвища членів цього так званого «уряду» чисельністю 21 особа, а також чотири розділи протокольних рішень (в тому числі: констатації, вимоги, доручення і т.п.) за напрямками: приватизація, газове питання, тенденції економіки, різне.
Увесь зміст зазначеного «протоколу» сповнений злісних і безпідставних звинувачень діючого Кабінету Міністрів України, у тому числі за ті негативні явища в національному господарстві, які є прямими наслідками нещодавньої діяльності попереднього уряду В. Януковича, що нині знову називає себе урядом.
На неповних п’яти сторінках «протоколу» немає жодного слова, чи бодай найменшого натяку, хоч би на якісь прояви позитивних дій нинішнього уряду, який старанно розгрібає завали, залишені попередниками.

Натомість, мало не кожен абзац тексту цього «протоколу» сповнений злісної наступальності, просякнутий відвертою агресивністю і починається зі слів:

«Визнати дії Уряду… безсистемними», «Констатувати, що Уряд має намір… (здійснити заходи), які дестабілізують…, призведуть до знецінення активів…», «Уряд… (…) популістських проектів, що є проїданням національного багатства України, загрозою зростання інфляції та зубожіння населення», «Визнати дії Уряду… такими, що підривають авторитет України… (…), що призведуть до неминучого зростання ціни на газ», «Уряд фактично зірвав реалізацію програми газифікації…» і т.д. і т.п.

Як бачимо у «протоколі», не обмежуючись безпідставним нагнітанням чорного піару із хворої голови на здорову, автори цього тексту поспішають висунути катастрофічні прогнози на майбутнє і виставляють свої безпідставні оцінки.

Не маючи на це жодних юридичних, а тим більше моральних прав, вони беруть на себе повноваження, яких їм ніхто не давав і у категоричній формі виносять свої вердикти, з претензією на істину в останній інстанції: «У зв’язку з погіршенням інфляційних тенденцій в Україні на початку 2008 року, визнати діяльність Уряду Ю. Тимошенко по боротьбі з інфляцією незадовільною…».

І це при тому, що нинішній Уряд Ю. Тимошенко дістав у спадок від попереднього уряду В. Януковича такі «новорічні подарунки», заздалегідь заготовлені регіоналами: мільярдні борги за російський газ, різке підвищення цін на бензин і дизпаливо та стрибок цін на основні товари і послуги споживчого ринку впродовж листопада–грудня.

Проте ми добре пам’ятаємо, як «щиро здивувався» М. Азаров, коли на початку нового 2008 року, на третій тиждень роботи нового Уряду, російський «Газпром» раптом оприлюднив на весь світ вимогу погасити український газовий борг, створений впродовж листопада і на початку грудня 2007 року за час урядування В. Януковича, коли головним фінансистом держави був –– хто? ––…цей самий пан М. Азаров!!

Проігнорувавши вимоги ст.ст. 113, 114, і 116 Конституції України, тобто пропрацювавши півтора роки без Програми діяльності Кабінету Міністрів України (причому, в умовах фактичної закритості, бо лише тепер спливають на поверхню факти його діяльності) і розкрутивши маховик інфляції, що набрав обертів впродовж другої половини 2007 року, команда Януковича–Азарова нині активно використовує інерцію і негативні наслідки власного урядування у безпрецедентній інформаційно–пропагандистській кампанії проти діючого Кабінету Міністрів.

Перекручення фактів, інсинуації, вішання ярликів, похмурі прогнози, нагнітання істерії та відверта брехня –– всі ці огидні прийоми психологічного тиску спрямовуються на нинішній, ненависний регіоналам патріотичний Уряд, на дестабілізацію ситуації в Україні, на створення негативної громадської думки, на поширення у суспільстві зневіри і апатії, на руйнування суспільної злагоди і перших позитивних наслідків роботи команди Ю. Тимошенко.

Ці дії «опозиціонерів» є складовою часиною їх тривалої руйнівної «роботи». Адже з моменту проведення ними масштабної фальсифікації президентських виборів 2004 року, по суті, нічого не змінилося в їх намірах, прийомах, методах і манерах. Та й саму фальсифікацію вони досі не визнають.

А тому цілком послідовно, в тому самому руйнівному напрямі, продовжується їх нинішня «робота» у Верховній Раді, де штучно створена ними «проблема» НАТО (оригінальну англомовну абревіатуру якого не здатні розшифрувати більшість громадян України, включаючи самих регіоналів) використовується для демонстрації на весь світ факту безладдя в Україні і втрати авторитету нашої держави в міжнародному співтоваристві.

І тому психологічний тиск брехнею на нинішній Уряд у «Протоколі №2» висловлено у типових прийомах лексичного нахабства: «…вимагаємо від Кабінету Міністрів України припинити злочинний продаж державного майна…»(!)

От вам вже й кваліфікація дій нового Уряду в термінах Партії регіонів: «злочинний продаж державного майна».

І хто ж це намагається нас переконати, що цей факт –– «злочинний продаж державного майна» –– має (мав, буде мати) місце? А ось читаємо у «протоколі» прізвища двох добре відомих «бійців юридичного фронту», членів нещодавнього уряду В. Януковича –– екс-міністра юстиції О. Лавриновича та екс-заступниці цього ж міністра І. Богословської, особливо заклопотаної у своїх численних образливих публічних висловлюваннях на адресу нинішньої голови Уряду.

А тим часом, екс-прем’єр-міністр В. Янукович, який власноруч підписав цей «Протокол №2», мабуть не боїться відповідати в суді за скріплене своїм підписом взяте зі стелі твердження на адресу нинішнього Уряду – «злочинний продаж державного майна», що його (тобто «злочинний продаж», жодного факту якого не наведено) регіонали вимагають(!): «вимагаємо від Кабінету Міністрів України припинити».

А чому не боїться відповідати? – запитаєте. А тому, що «все схвачено». Бо тут таки у «протоколі» читаємо:

«Доручити М. Азарову та А. Кінаху підготувати… проект Указу Президента України, який би передбачав:

– призупинення дії розпорядження Кабінету Міністрів України… від 16 січня 2008 року №81-р…

– …зобов’язати Уряд спрямовувати не менше 50% надходжень… на…».

Ви розумієте, хто керує в нашій державі? Проглядається цікавий ланцюжок: команда В. Януковича готує проект Указу Президента, який в разі схвалення переадресовує доручення діючому Урядові. Урядові, якому не дають нормально працювати, в тому числі й подібними «дорученнями».

І це при тому, що Уряд Ю. Тимошенко прийшов з готовою, прозорою, відкрито оприлюдненою Програмою діяльності, яку з перших днів пропонує затвердити в парламенті, але яку регіонали вперто не дають навіть розглянути. Більше того, за підписом В. Януковича розсилають листи, «пропонуючи» депутатам всіх фракцій не голосувати за схвалення цієї Програми Уряду («Голос України» від 5 лютого 2008 року, стор. 3).

Ця «технологія» шита білими нитками: з одного боку, регіонали успішно блокують роботу парламенту, а з другого –– формують «доручення», надсилаючи їх через Президента. А водночас «протоколюють» за №2, беручи на себе прокурорські функції:

«Вимагаємо від керівництва Кабінету Міністрів України:

– викорінення популізму…

– зміцнення авторитету України…

– збереження…

– здійснення…

– зменшення…

збільшення…» тощо.
Цей дуже промовистий «Протокол №2» закінчується вказівкою:

«Доручити А. Кінаху сформувати та очолити робочу групу з організації проведення громадських слухань щодо ймовірних негативних наслідків від прийняття програми діяльності Уряду «Український прорив»…

Ну не можуть, не можуть регіонали і їх високі покровителі приховати свого занепокоєння позитивними наслідками роботи нового Уряду, а тому роблять все можливе, щоб цих наслідків не було, заздалегідь називаючи їх «ймовірними негативними наслідками». Бо вже добре відомо: якщо дати новому Урядові нормально попрацювати, тоді народ відчує різницю.

А тоді остаточно розвіється регіональний туман міфічних обіцянок щодо сумнозвісного «покращення життя вже сьогодні». Натомість настане реальне покращення, а за ним –– остаточна втрата довіри до донецького клану олігархів і, відповідно, падіння рейтингу їх регіональної партії.

Цікаво, що цей, лише побіжно розглянутий «протокол», надруковано на бланку, який заявляє про свою офіційність фактом розміщення назви «ОПОЗИЦІЙНИЙ УРЯД УКРАЇНИ» під вміщеним вище Державним Гербом України. Це що, –– Державна Установа, державний орган!? У нашій Конституції нічого подібного немає!

Тобто, в умовах відсутності будь–яких юридичних норм чи законів про опозиційну діяльність, команда В. Януковича явочним порядком самодіяльно надає легітимності своєму неофіційному утворенню і своїм неправовим діям, в тому числі у формі «протоколу» з його «вимогами» та «дорученнями», та розсилає цей продукт контрпродуктивної (якщо не сказати –– відверто саботажної) «творчості» всім народним депутатам України.

Тому я, не лише як народний депутат України, а й як громадянин, вважаю своїм обов’язком поінформувати всіх співвітчизників про деструктивну діяльність так званої опозиції, яка всупереч сподіванням виборців, практично займається втиканням палиць у колеса нашого державного воза, що його ледве починаємо витягати з багна брехні й фальсифікацій.

Деякі верховоди на Печерську формують унікальний для світової практики досвід офіційної легалізації тіньової діяльності в системі державного управління. Причому, –– і це дуже важливо –– формують в умовах повної безвідповідальності перед народом.

Віталій КОРЖ
Народний депутат України
(фракція БЮТ)






Коментарі (0)
avatar