реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Москва -- прикордонне місто Чернігово-Сіверщини" --

про це нагадав представник Чернігівського земляцтва у Москві Віктор Мироненко, виступаючи вчора на урочистих зборах Чернігівського земляцтва у Києві. Віктор Іванович нагадавши, що українські класики -- це ті, кого на Москві лають, не читаючи, повідомив про видання з його ініціативи і за його перекладом зібрання політологічних праць Івана Лисяка-Рудницького російською мовою. Взагалі ж, передбачається вихід у Москві 15-20 томів "Бібліотеки української політичної думки" московською мовою.
Віктор Мироненко, як чоловік не без гумору, іронізував:" Ось до чого перебудова довела: перший секретар ЦК комсомолу перекладає Симона Петлюру"...

Збори земляцтва традиційно завершились підписанням договору про співпрацю між обласними радою та адміністрацією і земляцтвом. У залі сумирно сидів колишній Президент України Леонід Кучма. Цікаво, що і голова обласної адміністрації Володимир Хоменко і міський голова Чернігова Олександр Соколов дарували землякам мистецькі вироби із зображенням Катерининської церкви. Церкви, яка досі стоїть окупованою московськими прихильниками. Що б значили такі подарунки?

Василь Чепурний.






Коментарі (0)
avatar