реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Квартири будуть. Межі міста -- незмінні

У Чернігові у рамках програми "Доступне житло" цього року мають збудувати 400 квартир
У Чернігові у рамках програми "Доступне житло" у 2008 році мають збудувати 400 квартир. Про це повідомив міський голова Олександр Соколов.
За його словами, обласний центр Чернігівщини ввійшов до 12 міст України, де реалізовуватиметься пілотний проект програми "Доступне житло".
"Нас запевнили, що Чернігів буде включений", - зауважив О.Соколов. А також додав, що місто уже подало пропозиції до Міністерства будівництва та регіонального розвитку і прогнозується, що протягом року збудують 400 квартир.
Міський голова вважає, що для реалізації програми "Доступне житло" має вестися комплексна забудова. Швидше за все, йтиметься про будівництво 4-6 будинків у мікрорайоні Масани. Земельні ділянки для будівництва житла у межах зазначеної програми міська влада буде виділяти безкоштовно.
З державного бюджету для втілення програми "Доступне житло" за дорученням Президента України буде виділено 500 млн. грн.

Чернігів свої межі змінювати не буде. Поки що

Чернігів свої межі поки що змінювати не буде. Заявив в ефірі ТРА "Новий Чернігів" міський голова Олександр Соколов.
Говорячи про земельні проблеми та відсутність вільних ділянок для індивідуального житлового будівництва, міський голова підкреслив, що зміна меж Чернігова – дуже ускладнена процедура. Адже стати жителями обласного центру мають погодитися мешканці навколишніх сіл, Чернігівська райдержадміністрація повинна прийняти відповідне рішення. Опісля його затверджує обласна рада.

"Зміна меж міста - складне питання, яке наразі не має вирішення", - сказав О.Соколов.
Раніше до складу Чернігова ввійшли навколишні села – Півці, Масани, Олександрівка, але нині ситуація змінилася: землі розпайовані – і їх потрібно викуповувати.

Тож поки що Чернігів залишиться з площею, яку має нині, - 79 квадратних кілометрів.

Ірина Синельник






Коментарі (0)
avatar